Alternativni muzičar

Rambo Amadeus zavolio gitaru zbog Božića, Bočeka i Točka

  • Извор: Танјуг
  • 26.08.2022. 14:45

Alternativni muzičar Rambo Amadeus naveo je da u zaslužni što je zavolio električnu gitaru kao instrument Vedran Božić iz Tajma, Josip Boček iz Korni grupe i Smakov Radomir Mihailović Točak.

Rambo Amadeus je na svojoj fejsbuk strani napisao da mu je, dok je učio da svira "gitaru kao adolescent, jedan od omiljenih komada" bila "Rokenrol u Beogradu" grupe Tajm.

"Tekst još znam napamet. Nije ni čudo, svi mi koji smo svirali gitare u to vreme smo sanjali o tome", naveo je muzičar čije je pravo ime Antonije Pušić.

Rambo Amadeus i njegov prateći sastav Pet Vinetua održaće 24. septembra koncert u Botaničkoj bašti "Jevremovac" u Beogradu, koji je najavio kao "muzički vremeplov od 1963. godine, kad je rođen, pa sve do daleke 2063".

"Moje pesme su svedočanstvo i hronika vremena i društvenih događaja, ali jednako tako i pokušaj anticipacije budućnosti, gde nas izvesno čekaju ogromni ekološki izazovi, mnogo manje miroljubiva i gostoprimljiva prirodna sredina u kojoj ćemo morati da živimo", naveo je muzičar.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм