Muzika

Raspada se "Hladno pivo": Oglasio se Mile Kekin

  • Извор: Б92
  • 25.08.2022. 19:31

Hladno pivo svoju karijeru je započelo prije 35 godina kao žestoki pank bend, a tokom godina njihov zvuk je postao nešto komercijalniji i stekli su vojsku obožavalaca koja je s tugom dočekala današnju vijest kako bend uzima dužu pauzu i sljedećih godina neće zajedno nastupati te će se Mile Kekin posvetiti solo karijeri, a ostatak benda nastavlja svoj muzički put kroz Guerilla Mainstream projekat.

Grupa uzima dužu koncertnu pauzu koja nije vremenski definisana - napisao je bend u zajedničkoj izjavi, a medijima se javio i Kekin i poručio:

"Da, istina je. Nakon ove fenomenalne koncertne godine od jeseni nastavljamo različitim putevima. Ali dotad se gledamo i vidimo još a možda popijemo i rakijicu u Humu".

Dodao je kako sljedećih godina sigurno neće nastupati s bendom, ali opciju da se opet okupe nije isključio.

Bend je sada na turneji kojom slave 35 godina zajedničkog rada, a Mile se skoro u intervjuu za "Večernji" prisjetio kako je sve počelo u Gajnicama kada su osnovali bend.

"Našeg gitaristu Zokija, s kojim sam i krenuo u cijelu ovu priču, susretao sam svako jutro na autobuskoj stanici Karažnik u Gajnicama. Pitao sam ga: 'A šta ti slušaš', i tako smo se zapričali i rekao sam mu da živim sam u svojoj kući na brdu i onda se on jedno veče doteglio s gitarom i flašom vina i tako smo počeli. Zoki je u muzičkoj sekciji u školi svirao nešto gitare, a ja nisam, no imao sam veliku bilježnicu koju sam počeo pisati kao dnevnik, ali sam sve više i više počeo pisati neku svoju liriku. I tako smo jednog dana usvojili Zokijevu ideju i prepjevali pjesmu engleskog pank benda Toy Dolls i njihovu pjesmu 'Spider in The Dressing Room', nazvali je 'Bubašvabe' i onda se pojavio mlađahni momak Robert Knjaz iz Dugava, koji je u to vrijeme eksperimentisao s kamerom i za tadašnjih sto maraka napravio spot. Sve ostalo je istorija. Taj spot snimljen je u toj mojoj kući u Gajnicama u kojoj sam, za razliku od ostalih, živio sam. U mojoj kući svi su gledali prve porniće, prve horor filmove, kod mene su se prvi put napušili i ljubili u mraku, to je bila jedna vrsta gajničkog kulturnog centra ili, kako je jednom prilikom rekao naš Suba iz benda: 'Tvoja kućica, moja slobodica'", ispričao je svojevremeno Mile.

Тагови:
  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм