Мегалополис

Редитељ "Кума" има нови филм који ће бити приказан на фестивалу у Кану

  • Извор: Б92
  • 02.05.2024. 20:15

Објављена је прва слика са сета Мегалополиса, новог филма Франсиса Форда Кополе, који ће имати премијеру на Филмском фестивалу у Кану.

Мегалополис је научнофантастична драма коју је режирао, написао и продуцирао Копола.

Радња филма смјештена је у метрополи налик Њујорку, која је почела да пропада након тешке несреће. Архитекта и идеалиста Цезар Катилина, којег глуми Адам Драјвер, жели да уништену метрополу претвори у одрживи град, али на путу му стоји корумпирани градоначелник Френк Цицеру, којег игра Ђанкарло Еспосито.

Прва фотографија са сета приказује Цезара који замишља како ће град да изгледа након обнове, док поред њега стоји Јулија.

Према Холивуд репортеру, Копола је почео да ради на Мегалополису још 1983. године. Како би задржао креативну контролу над пројектом који је коштао 120 милиона долара, Копола је продао велики дио своје винарије у Сјеверној Калифорнији.

Редитељ је објаснио да на пројекту није радио континуирано, већ је с времена на вријеме у сценарио убацивао нове идеје, све док није одлучио да жели да сними филм који наликује римском епу смјештеном у модеран свијет Сједињених Држава.

Мегалополис ће имати премијеру у Кану 17. маја. Још увијек није познато када долази у биоскопе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.