Queen

Rukopis pjesme "Bohemian Rhapsody" prodat za više od milion evra

  • 07.09.2023. 15:00

Originalni rukopis poznatog hita grupe Kvin (Queen) "Bohemian Rhapsody", koji je napisao frontmen grupe Fredi Merkjuri prodat je na Sotbi aukciji za 1,6 miliona evra.

Rukopis sadrži petnaest tranica, ispisanih kombinacijom obične i hemijske olovke na papiru sa logom jedne (sada ugašene) vazduhoplovne kompanije. 

Na stranama se vidi proces nastanka poznatog hita, a može se primijetiti i da je jedna od opcija imena za pjesmu bila i "Mongolian Rhapsody"

Aukcijska kuća je procijenila vrijednost rukopisa između oko devetsko hiljada i 1,4 miliona evra, ali cijena za koju se prodao je bila viša od pretpostavljene vrijednosti.


Na ovoj aukciji posvećenoj Merjkuriju je prodat i njegov čuveni "Jamaha klavir" za 2,2 miliona evra, kojim je, prema izvorima bliskim pokojnom pjevaču, "davao život svojim kompozicijama".

Drugi predmeti koji su bili u ponudi uključuju i srebrnu narukvicu u obliku zmije, koju je Merkjuri nosio u oficijalnom spotu za "Bohemian Rhapsody", koja je prodata za oko osamsto hiljada evra. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)