House of the Dragon

Scene iz četvrte epizode Kuće zmaja zgrozile gledaoce

  • Извор: Радио Сарајево
  • 14.09.2022. 08:08

U četvrtoj epizodi nove hit serije iz HBO kuhinje - House of the Dragon (Kuća zmaja) gledaoci su mogli vidjeti zloglasne prizore iz ovog "TV univerzuma", a koje smo već gledali u seriji Game of Thrones (Igra prijestola): incest i puno, puno seksa.

Podsjetimo, Kuća zmaja priča o događajima koji su prethodili dešavanjima u seriji Igra prijestola.

A, nakon nove epizode ove prve sezone Kuće zmaja, mnogi su gledaoci na društvenim mrežama izrazili užas, bijes i niz drugih negativnih osjećaja.

Slijede spoileri za posljednju epizodu, pa ako niste još uvijek gledali epizodu najbolje da prestanete čitati.

Mnogi su bili zapanjeni ne samo uključenim stranama, već i godinama vrlo mladog glavnog lika angažovanog u tim scenama.

U epizodi smo vidjeli kako Demon Targarjen (Met Smit) vodi svoju mladu nećakinju Reniru Targarjen (Mili Alkok) na neodobrenu zabavu u King's Landingu.

Demon nudi djevojku alkoholom i izlaže je raznim razvratima gradskog podzemlja, što kulminira odlaskom u bordel.

Unutar "kuće zadovoljstva", mlada Renira svjedoči svim mogućim seksualnim aktivnostima, ali najšokantniji trenutak dogodi se kada je njen ujak strastveno poljubi. Ona mu uzvraća dodire, a on je počinje skidati.

Mnogi gledaoci, dakako, bili su uznemireni prizorima.

"Znam da je ovo 'svemir' Igre prijestola, ali od te scene incesta mi je pozlilo", napisao je jedan korisnik Twittera.

Druga je osoba tvitala da je "pretjerana količina incesta" u seriji "vrlo uznemirujuća".

Ipak, stari fanovi sjećaju se priče o incestu u Igri prijestola između Džona Snoa i Deneris Targarjen, za koju je kasnije saznao da mu je tetka. Tu je i priča o tome kako je Džejmi Lanister iz GoT-a često bio fizički intiman sa sestrom, Sersei, te su iz te veze imali troje djece.

Ali, u slučaju posljednje epizode serije House of the Dragon, čini se da nije došlo do polnog odnosa između ujaka i njegove nećake, jer Demon iznenada prekida s Renirom nakon što ju je počeo skidati u bordelu. Renira se zatim vraća u dvorac i zavodi svog čuvara Ser Kristona Kola (Fabien Frankel). Scena seksa između Renire i Kristona izuzetno je eksplicitna, a mnogi su obožavaoci rekli da ih je uznemirila.

"Čekaj, koliko godina ima princeza?!", napisala je jedna osoba. (autori nisu tačno naznačili koliko Renira ima godina kada zavodi Kristona, ali je očigledno tinejdžerka i vjerovatno mlađa od 18 godina.)

Druga je osoba tvitala: "Koliko je stara ta glumica? Od ovog mi se povraća".

Napomene radi, glumica (Alkok) ima 22 godine.

Dio gledalaca bio je jednostavno iznenađen količinom seksa koju je sadržavala samo jedna epizoda.

"Kao da je House of the Dragon uzeo sve scene seksa koje Igra prijestola obično posipa tokom cijele sezone i samo ih strpao u jednu epizodu", glasio je jedan tvit.

Fanovi su se takođe prisjetili i kako su oni, koji su pomno pratili GoT, mogli saznati ko će i kako umirati od likova koje gledamo u House of the Dragons.

Iako vam nećemo spoilati detalje, podsjetićemo vas samo da kralj Džofri u epizodi treće GoT sezone (And Now His Watch Is Ended) otkriva kako će umrijeti Renira.


Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.