"Nobelovac i ja"

Seka Sablić i Bane Vidaković oduševili publiku u Brčkom

  • 08.06.2018. 17:59

U sali tišina, a ona laganim koracima, bez riječi, izašla je na scenu. Brčanskim Domom kulture tada se prolomio gromoglasan aplauz. Tako su Brčaci pozdravili svoju omiljenu glumicu Jelisavetu Seku Sablić, ali i njenog kolegu Baneta Vidakovića.

U Brčko su došli sa predstavom "Nobelovac i ja", kojom su na duhovit način ispričali susret jednog nobelovca i žene. Poslije četrdeset godina ponovo se sreću i zaljubljuju jedno u drugo. 

"Šta drugo reći, nego genijalnu i vječnu Seku Sablić i svakako njenog kolegu je bilo zadovoljstvo i lijepo vidjeti u našem gradu. I kamo sreće da je ovakvih predstava malo češće. Mislim da bismo se malo češće bavili kulturuom, a manje svim ostalim stvarima".

"Drago mi je što je Seka Sablić tu. To je sjajno da je došla nam na noge, da smo uživali. Dugo je nisam gledala na daskama, još od "Doktora Šustera" još davno na nekom Teatar festu u Banja Luci, tekst Duška Kovačevića. Tu je bila sjajna. A večeras se nisam mnogo smijala, iskreno priznajem, poput druge publike".

"Jako pozitivno iskustvo i drago mi je što je bilo posjećeno u ovolikom broju kao što vidite i sami. Nisam očekivao kraj, a i gluma je bila vrhunska. Svaka čast", istakli su gledaoci.

Igrati sa Sekom velika je čast, kaže glumac Bane Vidaković. Napominje da su poslije mnogo godina ponovo zajedno na sceni, ali prvi put u duo drami.  
"Sa Sekom je uvek dobro na sceni, tako da ja nemam problem. Mi se znamo dugo vremena. Jedna od prvih predsatva u mom životu, profesionalnih, je bila sa Sekom Sablić i Milenom Dravić. Možete misliti sa dve ajkule te. Ja sam bio mlad glumac, negde treća, četvrta godina akademije kad sam zaigrao u predstavi "Na vrhu". I od tada se znamo i svaki put mi je zadovoljstvo da se nađemo ponovo na sceni", istakao je Vidaković.

A bila je Seka skeptična prije predstave, da je publika neće ispoštovati kao glumicu, jer je ulaz bio besplatan. S razlogom je sumnjiva jer, kako nam je otkrila, ranije se susretala sa problematičnom publikom koja, kako kaže, nije znala da se ponaša tokom trajanja predstave za koju ulaznice nisu morali da kupe.  

"Ne da smatram, nego sam sigurna da će to biti loša publika. To ne može da bude dobra publika. Zato što ona, sa tom predrasudom da je ona ušla, da sam ja njoj na izvolte, ona nema tu odgovornost gledanja predstave. Da ne govorim da tu onda dolaze majke sa decom, sa bebama. Ajde malo da svratim, da pogledam. Dakle, lično za mene, kao glumice, to je, na neki način, ponižavajuće. To nije nikava humanitarna organizacija ovo večeras", naglasila je Seka Sablić.  

Ipak, Brčaci su razuvjerili glumičine sumnje i pokazali koliko su počastvovani što im je omogućeno da besplatno uživaju u predstavi ovog vrhunskog glumačkog para. Shvatila je to i Seka pa je po završetku predstave popričala sa publikom, a onda se i Bane pretvorio u čuvenog Janeza i ponovo izazvao smijeh.

Sve je dio manifestacije "Proljeće u gradu" u okviru koje je odigrano još nekoliko predstava sa poznatim glumcima u glavnim ulogama.