Серија

"Сенке над Балканом" добијају још један наставак

  • Извор: Блиц
  • 18.04.2024. 12:45

Дуго очекивани и најављивани трећи циклус популарне серије “Сенке над Балканом” почиње да се снима крајем љета.

Драган Бјелогрлић, са својим тимом, увелико ради на сценарију, а екипа глумаца ће овог пута бити употпуњена Нином Јанковић, Миланом Марићем и Милошем Биковићем.

Како Блиц сазнаје, Милана Марића ћемо видјети у веома необичној улози у каквој га до сада нисмо гледали, док ће Нина Јанковић донијети лик мистериозне даме из високог друштва тадашњег Београда.

Као што смо могли да видимо на самом крају друге сезоне, Милош Биковић ће у наставку ове популарне серије тумачити лик Јосипа Броза Тита, некадашњег предсједника СФРЈ.

Иако је глумац и редитељ Бјелогрлић на крају снимања друге сезоне најављивао да су “Сенке” најтеже што је до сада радио и да није сигуран да ће имати снаге да настави, на одушевљење многих фанова ове серије, он је одлучио да се ухвати у коштац са још једним наставком.

Прије седам година када је Бјелогрлић почео да снима “Сенке над Балканом”, говорио је да је то његов најризичнији посао у дотадашњој каријери.

Датуми у априлу који доносе велике промјене

Датуми у априлу који доносе велике промјене

– Има много ствари којима се овдје бавимо, за које не можемо да нађемо узор ни у нашој ближој, ни даљој историји кинематографије, а ни телевизије. Једино нам узор могу бити неке стране серије, посебно посљедњих десет година када је свјетска телевизијска продукција чак превазишла филмску. Мислим да је овај пројекат ризичан зато што радимо на један потпуно другачији начин, а такође се на другачији начин третира епоха и историјске личности. Сама серија је мјешавина неколико жанрова који уопште нису постојали код нас, од трилера преко мистик трилера до историјске фикције и драме. Таква једна посмодернистичка мјешавина разних жанрова је нешто што је увијек ризично. Мислим да би било ризично и да се ради у земљама које имају много богатију традицију у жанровском смислу. Засад смо задовољни како то изгледа – изјавио је тада.

Занимљиво је да Бјелогрлић по први пут у својој вишедеценијској плодоносној каријери тумачио баш у “Сенкама над Балканом” лик инспектора и то Андру Танасијевића Танета.

– Полицајце сам играо више пута, али инспектора досад нисам. Код нас и нема много инспекторских серија. Сјећам се да сам тумачио лик начелника полиције у “Наташи” Љубише Самарџића – истакао је тада умјетник.

Да ли ће овим трећим циклусом бити заокружена прича, остаје да се види. Али једно је сигурно а то да сви са нестрпљењем очекују нову и узбудљиву причу омиљених јунака које тумаче: Драган Бјелогрлић, Андрија Кузмановић, Марија Бергам, Наташа Нинковић, Небојша Дугалић, Ненад Јездић, Срђан Жика Тодоровић, Горан Богдан, Јована Стојиљковић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: