Познато и када

Серија "Хари Потер" стиже на мале екране

  • 27.02.2024. 21:59

Први дио ТВ серије биће доступан на стриминг платформи "Max" (претходно HBO Max) 2026. године

Хари Потер стиже на мале екране – излазак првог дијела серије планиран је за 2026. годину.

Серија би требало да има седам сезона, а свака сезона би адаптирала по једну књигу ауторке Ј.К. Роулинг. Посљедња телевизијска адаптација Хари Потер књига изашла је 2011,, а то је био други дио филма „Хари Потер и дарови смрти“.

О новој серији за медије је проговорио Давид Заслав, предсједник Варнер Броса, послије договора са шефовима "HBO" и "Max", као и са Џ.К. Роулинг.

Глумачка постава још није позната, али биће различита од оне за филмове. Данијел Ретклиф је током интервјуа изјавио да не планира да глуми у новој серији:

“Не вјерујем, не”, рекао је.

“Свакако, све што сам прочитао о серији је нови почетак, па би било мало чудно да се ја појавим… Ја мислим да је Харију Потеру увијек било суђено да постане као Шерлок Холмс… Вјероватно тамо негдје је осмогодишњак чији живот ће се промијенити за неколико година, тако да моја размишљања иду у том правцу”.

Џ.К. Роулинг је у протеклих неколико година привукла медијску пажњу изјавама о транс популацији. На друштвеној платформи Икс прошле је године одговорила људима који због изјава нису подржавали нову телевизијску адаптацију Харија Потера:

“Активисти покушавају да организују још један бојкот мог рада, овај пут ТВ серије ‘Хари Потер‘. С обзиром на то да унапријед упозорено значи и унапријед спремно, предузела сам мјере опреза и припремила велику залиху шампањца“.

Књиге и филмови о Харију Потеру досегли су велику популарност. Серија књига је током 25 година продата у 600 милиона примјерака на чак 85 језика. Тиме је зарадила титулу најпродаванијег серијала свих времена. Филмови су остварили зараду у износу од више од 7,7 милијарди долара, преноси Дан.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.