PGP RTS-a

Sestre Gobović i novi album "Lepota je u tradiciji"

  • Извор: РТС
  • 17.11.2022. 15:35

Na „Jutjub" kanalu PGP RTS-a objavljen je video spot za pjesmu „1389" sestara Gobović. Ovim singlom i spotom, najavljuju objavljivanje studijskog albuma u decembru.

Sestre Gobović posvećene su negovanju izvorne muzičke tradicije Balkana, iako su obje diplomirane pravnice.

"Pjesmu 1389, za nas je iskomponovao Vlada Panović, šef Narodnog orkestra RTS-a, radio je i muziku, tekst i aranžman. Jako smo srećne i ponosne što smo i ekranizovale ovu pjesmu. Snimale smo na Kosovu. Sama pjesma govori o Kosovskom boju, o našim precima, svetinjama, Visokim Dečanima...", rekla je u Jutarnjem programu Marija Gobović.

Dodaje da su uložile ogroman trud, energiju i emociju radeći na ovoj pjesmi.

Sestre vode dječji hor „Slavujčići", pri Hramu Svetog Save a dugogodišnje iskustvo i ljubav prema izvornoj muzici prenose i na mališane u dijaspori.

Pjesma koju izvode pod imenom Srbija, ove godine u Vrnjačkoj Banji, na manifestaciji „Srbija više od ljepote" proglašena za najlepšu pjesmu o Srbiji.

Očekuje se izlazak albuma koji će uskoro objaviti PGP RTS.


Spot za pjesmu 1389 snimale su na više lokacija - u Kosovskoj Mitrovici, kod spomenika knezu Lazaru, na tvrđavi Zvečan, u manastiru Visoki Dečani, na Kalemegdanu i u mestu Mrsać kod Kraljeva, gdje su snimljeni kadrovi sa vitezovima.

„U spotu učestvuje i KUD ‘Kosovski božuri‘ iz Kosovske Mitrovice, KUD ‘Folklor je više od igre‘, kao i đaci našeg dječjeg hora ‘Slavujčići‘ koji nas dvije vodimo pri Hramu Svetog Save", dodala je Marina.

Ističe da je ponosna na to što je pjesma Srbija - čiji je autor muzike i teksta, uz aranžman Saše Miloševića, proglašena kao najljepša pjesma posvećena republici Srbiji, i da ona predstavlja spoj vjere i tradicije - za šta se dvije pjevačice godinama zalažu.

Producent cijelog albuma pod nazivom Lepota je u tradiciji je Vlada Panović. Članovi fondacije u Filadelfiji „Nikola Tesla" čuli su pesmu 1389, i za taj rad - opredelili Mariji i Marini specijalnu nagradu.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.