Мики постао јавно власништво

Стиже хорор филм са ликом Микија Мауса

  • Извор: Агенције
  • 02.01.2024. 18:11

Од 1. јануара 2024. године најранија верзија популарног анимираног лика Микија Мауса у јавном је власништву, што значи да се у будућности могу очекивати нове верзије цртаних филмова и адаптација заснованих на том јунаку.

Међутим, мало ко је очекивао да ће истог дана бити најављен један хорор филм са Микијевим ликом.

Будући да је у јавном власништву само верзија Микија из кратког анимираног филма "Пароброд Вили", у трејлеру новог филма видимо одломке из тог цртаћа, који се смјењују са кадровима из забавног парка, гдје убица са маском популарног миша вреба групицу младих људи.

Филм под називом "Микијева мишоловка" ("Mickey's Моусе Траp") је снимио, монтирао и режирао Џејми Бејли, док сценарио потписује Сајмон Филипс, пише Дедлајн, преноси Јуроњуз.

Ово није први пут да се нискобуџетни студији одлуче да сниме хорор филм заснован на популарним анимираним јунацима, након што су њихови ликови постали јавно власништво. Творци "Микијеве мишоловке" надају се успјеху који је постигао "Вини Пу: Крв и мед", бизарно хорор остварење, које је такође настало након што је анимирани медвједић из дјечјих филмова и сликовница постао јавно добро.

Дизни је најавио да ће "наставити да штити своја права на модерне верзије Микија Мауса и других дјела која су остала под ауторским правима".

"На модерније верзије неће утицати истек ауторских права, а Мики Маус ће наставити да игра водећу улогу глобалног амбасадора Дизнија у нашим причама, атракцијама тематских паркова и брендираним производима", саопштила је компанија.

Када је ријеч о "Микијевој мишоловци", њени творци су се оградили од било какве повезаности са Дизнијем, па су уз трејлер објавили и напомену: "Одрицање одговорности: Ово није Дизнијев филм ни продукција и ни на који начин не подражава Дизни.  Филм користи само 'Пароброд Вили' који је у јавном власништву од 1. јануара 2024".


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм