HBO

Stiže još jedan prednastavak megapopularne serije Game of Thrones

  • Извор: Агенције
  • 07.04.2023. 15:28

HBO je u vrlo ranoj fazi kada je riječ o prednastavku serije koja bi se fokusirala na osvajanje Vesterosa, Aegona I Targarijena, navodi se u izvještaju "Varietya".

Vrijedi napomenuti da su se mnogi planovi o prednastavku serije Game of Thrones ranije izjalovili, a još uvijek nema pisaca vezanih za ovaj konkretni projekat. Međutim, rukovodioci su očigledno željni da ovo poguraju naprijed, prenosi "Variety".

Prema izvještaju, postoje i ideje za igrani film koji bi služio kao uvod za seriju, iako su planovi podložni promjenama. Međutim, kada je IGN US zatražio komentar, predstavnik HBO-a je rekao da to nije potvrđeno i da je "Variety" ovo objavio na osnovu špekulacija bez našeg učešća".

Ne bi bilo iznenađenje da se HBO fokusira na Targarijenove zbog svojih planova vezanih za izgradnju franšize, s obzirom na to da je interesovanje koje okružuje srebrnokosu porodicu zaista veliko.

Njihov spinof House of the Dragon bio je hit prošle godine, postigavši najveću zaradu na premijeri u istoriji premijum kablovske mreže.

Aegon i Targarijen posebno, kao što čitaoci knjiga znaju, jedan je od najuticajnijih Targarijena do Deneris ere iz Game of Thronesa. Sa zmajevima Balerionom, Vagarom i Meraksesom, osvojio je šest od sedam kraljevstava Vesterosa i postao prvi kralj Gvozdenog prijestola, vladajući sa svojim sestrama-ženama Visenjom i Renisom što je dovelo do skoro 300 godina vladavine Targarijena.

Njegova priča je izložena u "Fire and Blood", koja je takođe poslužila kao osnova za HBO-ov House of the Dragon.

To je samo najnoviji pokušaj HBO-a da pretvori Game of Thrones u potpunu franšizu, a THR je prošle godine izvestio da je najmanje 15 mogućih koncepata kružilo. Jedna ideja koja je dogurala malo dalje od ostalih, čak do snimanje pilota od 30 miliona dolara, bila je Bloodmoon. To je, međutim, na kraju ukinuto.

Nedavno je autor Game of Thronesa, Džordž R. R. Martin ponudio nove detalje u januarskom postu na blogu, koji se nejasno bavio razvojem nekih projekata.

"Neke ideje se kreću brže od drugih, kao što je uvijek slučaj sa razvojem“, napisao je on.

"Nijedna još nije dobila zeleno svjetlo, iako se nadamo…možda uskoro. Nekoliko je odloženo, ali ne bih se složio da su mrtve. Nešto možete skinuti sa police jednako lako kao što to možete staviti na policu. Sve promene u HBO Maksu su svakako uticale na nas", dodao je on.

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм