Kina

Svi filmovi sa Kijanu Rivsom nestali sa striming platformi

  • Извор: Б92
  • 25.03.2022. 21:55

Kijanu Rivs nastupio je 3. marta na virtualnom koncertu Tibet House Benefit zajedno sa izvođačima kao što su Lori Anderson, Peti Smit, Sindi Loper i Igi Pop.

Kako je status Tibeta posebno važan za Kinu, koja ne želi da mu da nezavisnost, tako su Kinezi preplavili društvene mreže kritikama na račun 57-godišnjeg glumca.

Kao rezultat toga, streaming platforme u Kini povukle su iz ponude filmove u kojima je glumio među kojima su "The Matrix", "Kuća na jezeru", "Brzina" i "Ljubav nema pravila".

Kako javlja "Los Angeles Times", kineske streaming platforme kao što su Tencent Video i Youku povukle su 19 filmova u kojima glumi Kijanu. Za sada nije poznato ko je službeno zatražio povlačenje njegovih filmova.

Poznato je da je u prošlosti Kina stavljala na crnu listu sve slavne osobe koje su davale podršku Tibetu ili Dalaj Lami. Dalaj Lama živi u Indiji od 1959. godine, poslije kineske aneksije Tibeta 1950. godine. Tako je 2016. godine Kina zabranila ulazak Ledi Gage u njihovu zemlju jer se srela s Dalaj Lamom.

Ona je tada objavila 20-minutni snimak njihovog susreta. Ubrzo nakon toga na kineskoj društvenoj mreži Weibo objavljeni su komentari u kojima je stajalo "Ledi Gaga, nikada se nećeš vratiti u Kinu", zatim "Razočarala si i razljutila kineske fanove" i "Susret s Dalaj Lamom vređa većinu Kineza".

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм