"Novo RS" i "Novomatic" predstavljaju

Tea Gutić je peto "Novo ime"

  • 11.09.2018. 15:43

Skinula je povez sa očiju i dopustila drugima da vide njen svijet koji je ispisan najljepšim riječima poezije. Ona je Tea Gutić - još jedno „Novo ime“.

Peto Novo ime i pobjednica konkursa za mlade talente podržanog od strane kompanije "Novomatic" ima 18 godina, pohađa Gimnaziju, živi u Gradišci i piše poeziju. Pobjeda na konkursu biće krunisana njenom prvom zbirkom pjesama.  

„Želim da objavim zbirku iz koje raste smjelost i iz koje rastem i ja. Pišem devet, a šaljem radove posljednjih pet godina i većina je nagrađena, od Gradiške i Banjaluke, do Sarajeva i Beograda“, napisala je Tea u prijavi na takmičenju talenata „Novo ime“.
 
Tea kaže da je i ranije bilo pokušaja da objavi svoju prvu zbirku pjesama, ali sva nastojanja su se završila obećanjima i tapšanjem po ramenu. 

"Neizmjerno sam srećna što se nalazim nadomak svog davno postavljenog cilja, a već ove jeseni moji sugrađani, prijatelji i školski drugovi će prisustvovati promociji moje prve zbirke pjesama“, kaže Tea. 

Osim gimnazijalke iz Gradiške, titulom „Novo ime“ u dosadašnjem toku takmičenja okitila se i rukometašica Lena Kovačević koja je željela i dobila bolje uslove treniranja za pionirsku selekciju „Knežopoljki“, kao i podršku za odlazak na takmičenja. 

Isidora Cvijetić putuje na Svjetsko prvenstvo u plesu, koje će krajem ove godine biti održano u Letoniji, a Adnan Selimović je svoj san zaokružio zbirkom poezije koju je nedavno objavio. Sonja Marković iz Foče svoju virtuoznost na klaviru pokazala je na međunarodnim takmičenjima širom Evrope.

Projekat "Novo ime" dio je društveno odgovorne filozofije kompanije “Novo RS”, koja putem platforme www.novoime.com pruža mogućnost mladim talentima iz Republike Srpske od 16 do 30 godina, da se prijave, predstave svoj talenat i potom glasovima publike, ponesu laskavu titlulu "Novo ime", kao i nagradu do pet hiljada KM. 

Prijave za novi krug takmičenja biće otvorene od 16. septembra. Prijavite se, ili javite onima koji bi već u sljedećem mjesecu mogli da se nađu na Teinom mjestu.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок