Glumac

Tom Henks o svom najgorem filmu: To je najveće s*anje koje sam ikad snimio

  • Извор: Кликс
  • 07.10.2022. 20:51

Dvostruki oskarovac Tom Henks snima filmove već četiri decenije, ali sada je otkrio da postoji jedna uloga kojom se naročito ne ponosi.

Tokom spomenutog razdoblja, Henks je glumio u nekim od najboljih filmova ikad napravljenih, a koji su mu pomogli da osvoji bezbroj nagrada i priznanja za njegovo glumačko umijeće.

Naravno, među dugačkim popisom, našao se i jedan film koji glumcu nije naročito drag.

Iako je iz njega, kako kaže, izvukao dobru lekciju, za film "The Bonfire of the Vanities" Henks nema lijepe riječi.

Rađen prema svjetskom besteleru i u režiji Briana De Palme, crna komedija prati Shermana McCoya (Hanksu), bankara s Wall Streeta koji pomaže svojoj ljubavnici zataškati slučajnu smrt tinejdžera koji je ujedno crnac, ostavljajući ga da umre. Skandalozna priča o pohlepi, požudi i taštini prepuna je zapleta, a prikazuje načine funkcionisanja društvenog i političkog vrha u osamdesetim

Osim Henksa, u filmu se pojavljuju i Bruce Willis, Morgan Freeman, Melanie Griffith, Kristen Dunst i Rita Wilson.

"To je najveće s*anje koje sam ikad snimio" , otkrio je glumac u svom intervjuu kod Oprah Winfrey.


Objasnio je kako se nije mogao "poistovjetiti" sa likom kojeg je tu glumio te da ga je upravo to naučilo vrijednu lekciju o svijetu filmskog stvaralaštva.

"Da nisam prošao kroz to iskustvo, izgubio bih nešto vrijedno. Taj je film bio fascinantan pothvat od početka. Bio je veći od života i iz nekog je razloga privlačio veliku pažnju. Čak danas da odem u Njemačku, ljudi će reći: 'Kako to da više ne snimate dobre, oštre filmove poput 'The Bonfire of the Vanities'", nastavio je Hanks.

"Oni nemaju pojma što znači biti Amerikanac i glumiti u takvom filmu", zaključio je.

Тагови: