15. septembar

U susret nacionalnom prazniku Dana srpskog jedinstva: Objavljen spot za pjesmu "Srpski junaci"

  • Извор: АТВ
  • 14.09.2022. 08:34

U susret nacionalnom prazniku Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, pod pokroviteljstvom Republike Srbije, komponovana je pjesma „Srpski junaci“ u izvođenju Ljubice Vraneš, Dragoljuba Bajića i orkestra Aleksandra Sofronijevića.

Javnost je u prilici da pogleda i spot u kojem se, između ostalog, nalaze i kadrovi iz Crne Gore sa litija tokom 2020. godine.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave državni je praznik koji se 15. septembra praznuje u Republici Srbiji i Republici Srpskoj. Praznik je simbolično ustanovljen da se proslavlja na dan kada se obilježava Proboj solunskog fronta i praznuje se od 2020. godine.

Ideja o uspostavljanju zajedničkog praznika Srbije i Srpske u javnost je iznijeta je nakon sastanka predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić sa rukovodstvom Republike Srpske u avgustu 2020. godine.

Vlada Republike Srpske usvojila je na sjednici održanoj 10. septembra 2020. zaključak o praznovanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, čime je ovaj praznik ozvaničen u Srpskoj.

Dan kasnije, 11. septembra, Vlada Republike Srbije takođe je donijela zaključak na osnovu kojeg se ovaj praznik zvanično proslavlja i na teritoriji Srbije.

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм