Širom svijeta

Utrkuju se da otkupe prava za emitovanje serije u kojoj glumi Zelenski

  • Извор: Телеграф
  • 03.03.2022. 18:18

Zemlje iz cijelog svijeta nadmeću se za prava na komičnu seriju koja je proslavila ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog. Serija "Sluga naroda", gdje Zelenski glumi ukrajinskog predsjednika, prvi put je emitovana 2015. godine u Ukrajini.

U seriji, glumac i komičar igrao je Vasilija Petroviča Goloborodka, nastavnika srednje škole koji je se kandiduje na mjesto predsjednika nakon što je snimak učenika, na kojem on osuđuje zvaničnu korupciju u Ukrajini, postao viralan.

Goloborodko (kojeg glumi Zelenski) se namiješta da vodi zemlju, istovremeno stiče privilegije da bude lider držeći se svog normalnog života. Serija je bila hit u Ukrajini, imala je tri sezone i spin-of film. Otkako je Zelenski postao lice ukrajinskog prkosa ruskoj invaziji, interesovanje za šou je dostiglo vrhunac i u inostranstvu.

"Kanal 4" je objavio da ima prava na "Slugu naroda" u Velikoj Britaniji i planira da emituje epizodu u nedelju, pored aktuelne emisije o Zelenskom. Eccho Rights, kompanija koja drži prava na serije, je takođe izvijestila o interesovanjima za šouu na Bliskom istoku, grčke televizije ANT 1 i PRO TV televizije u Rumuniji, kao i sa emiterima u Bugarskoj, Moldaviji, Estoniji, Francuskoj, Finskoj i Gruziji, piše euronews.com.


  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм (Р)

    'Документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.