Дервента

Вече духовне музике окупило 150 учесника

  • Извор: СРНА
  • 28.10.2023. 21:59

У Дервенти је вечерас одржано 15. вече духовне музике које је окупило 150 учесника из Републике Српске и ФБиХ, у организацији Интернационалног центар "Заједно" и хора "Мозаик" који дјелује при Градском удружењу пензионера.

У програму су учествовали хорови "Мозаик", Стручне и техничке школе из Дервенте, "Касиопеја" из Зенице, "Искра" из Тузле, Црквени збор из Свилаја, затим пјевачке групе СКУД-а "Дервента" и КУДМ "Босиљак" Дервента, те солисти сестре Марија и Ивана Новић.

Предсједник центра "Заједно" Јасмина Радановић рекла је да је публика имала прилику да чује и ужива у духовним пјесмама у изведби солиста, пјевачких група и хорова, уз музичку пратњу професора и средњошколаца.

Она је изразила захвалност свим учесницима на одзиву, гостима који су доласком увеличали и обогатили духовно вече, као и Градској управи и градоначелнику Милораду Симићу на подршци у реализацији манифестације.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм