Peter Handke

Volio bih da ponovo dođem u Banjaluku

  • 09.12.2019. 17:01

Austrijskom piscu Peteru Handkeu sutra bi u Stokholmu švedski kralj Karl Gustav trebalo da uruči Nobelovu nagradu za književnost za ovu godinu.

Handke je inostrani član Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske od 2008. godine i Srpske akademije nauka i umetnosti od 2012. godine.

"Volio bih da se sretnem jednu majku da jedne i jednu sa druge strane. Jednu majku iz Kravice, gdje je bio početak svih masakra i jednu majku iz okoline Srebrenice. To je bila moja ideja ali mislim da je bila pomalo naivna. Mislim da u ovom trenutku tu ideju ne mogu realizovati", kaže Handke.

Kada Vas možemo očekivati u Republici Srpskoj ili Srbiji?

"To je dobro pitanje. Volio bih da ponovo dođem u Banjaluku u Republiku Srpsku. Ako Bog dozvoli da dođem, došao bih sledeće godine u proljeće možda", rekao je Handke za RTRS.

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм