"Banjaluka 2018"

Završena selekcija filmova za Međunarodni festival animiranog filma

  • 27.08.2018. 16:07

Na konkurs Međunarodnog festivala animiranog filma "Banjaluka 2018" pristiglo je 517 animiranih filmova iz 39 država svijeta.

Na konkursu festivala najviše je filmova iz Francuske, Poljske, SAD, Rusije, Hrvatske i Španije, saopštili su organizatori festivala. 

"Selekciona komisija ovog festivala odabrala je 48 animiranih filmova u glavni takmičarski program i 13 u dječiji. Ukupno 42 filma koja nisu ušla u takmičarski program, biće prikazana u dva programa "Panorama"", navodi se u saopštenju. 

U glavnom takmičarskom programu nalaze se i dva animirana filma iz BiH, "Dubioza kolektiv: Rijaliti" Antona Humla i "Kreacija nacije" Gorana Fazila. 

Jedanaesto izdanje Međunarodnog festivala animiranog filma "Banjaluka 2018", ove godine održava se istovremeno u Banjaluci i Trebinju od 24. do 28. oktobra 

Održavanje festivala podržali su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Udruženje filmskih radnika BiH iz Sarajeva i Kancelarija specijalnog predstavnika EU u BiH. 

Održavanje festivala pomogao je "Sinepleks palas" iz Banjaluke, a medijski pokrovitelj festivala je "Elta televizija".

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.