Gradska

Zoran Talić ugostio Slobodu Mićalović

  • 12.10.2018.17:34

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, ugostio je danas istaknutu pozorišnu, filmsku i televizijsku glumicu Slobodu Mićalović. Gostovanje hit predstave "Frenki i Džoni", u kojoj igraju Sloboda Mićalović i Igor Đorđević, a koja ovih dana gostuje u Republici Srpskoj bila je samo jedna od tema razgovora.

Predsjednik Talić zahvalio je Slobodi Mićalović koja daje doprinos pozorišnoj umjetnosti Banje Luke i Republike Srpske, ističući da je itekako značajno to što je bila predsjednik žirija na Festivalu studentskih pozorišta "Kestenburg" gdje su mladi stvaraoci imali priliku da razgovaraju i uče od nje.

"Sloboda Mićalović nam je uvijek draga gošća, a zapravo je već doživljavamo kao domaću, jer ona je prijatelj Studentskog pozorišta, kulture i našeg grada. Razgovarali smo o mogućnostima organizovanja radionica koje bi vodila Sloboda Mićalović u Banjoj Luci. To bi mnogo značilo talentovanoj djeci koja planiraju da upišu akademiju i bave se glumom", istakao je predsjednik Talić.

On je Mićalovićevu upoznao i sa kandidaturom Banje Luke za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine i podvukao važnost te kandidature.

Sloboda Mićalović je zahvalila Taliću na prijemu i podršci koju pruža umjetnicima i kulturnim radnicima.

"Sa Festivala studentskih pozorišta "Kestenburg" nosim divno iskustvo. To je veoma značajan i dobro osmišljen festival oko kojeg se okupilo mnogo darovitih stvaralaca i mnogobrojna publika. Radujem se dolasku i u Narodno pozorište Republike Srpske čiju scenu volim i gdje sam ljetos igrala predstavu. Vrlo je važno da podignemo svijest o značaju kukture, jer kultura je temelj društva. Bez naše kulture, ne bi bilo više ni nas", kazala je Sloboda Mićalović.