ATV

Ево шта се крије иза тога

Ако не жели секс, не значи да није заинтересован за вас

 • Извор: Superžena.b92
 • 23.09.2023. 02:00

Иако је чешће да се то дешава код жена, и неки мушкарци не желе да имају однос док веза не достигне одређену фазу. Неки имају односе само кад су сигурни да је веза званична, док неки то раде само у браку.

Већина жена се и даље води претпоставком да је мушкарцима стално и највише стало до секса, међутим, то није истина. Дакле, ако не жели секс са вама не значи нужно да му се не допадате. Ево шта би у том случају могло бити посреди.

1. Није расположен

Понекад мушкарац једноставно није расположен за секс, а то заправо нема дубље значење. Можда је ваш састанак с њим те вечери био више глуп него секси, па једноставно није осјећао да је спреман. Не мора значити да га не занимате или да не би желио имати полни однод с вама, али у неко друго вријеме.

2. Није заинтересован

Можда сте покушали да иницирате секс или сте вас намјерно довели у такве ситуације надајући се да ће нешто да се догоди. Ако није схватио или вас је одбио, могуће је да га једноставно не занимате. Другим ријечима, он вас не види у романтичном или сексуалном свјетлу и не привлачите га на тај начин, па зато не жели у кревет с вама.

Међутим, недостатак интереса за секс не мора нужно да значи да он не жели да излази с вама. Неки људи ће радије одвојити вријеме и сачекати да ствари постану озбиљније прије него што ступе у односе с неким, а неке људе секс једноставно не занима толико као други аспекти упознавања новог партнера. Ако нисте сигурни у вези са тим, најбоље је да га само питате о томе. И то у несексуалном окружењу.

3. Жели да сачека док не види како ће се ваша веза развијати

Неки људи, укључујући и мушкарце, не желе да имају интимни однос док веза не дође до одређене фазу. Неки то раде кад су сигурни да је веза права, а неки само у браку. Некад може доћи до секса када се догоди нека прекретница у вашем односу (веза постане озбиљнија) или када дође до емоционалне повезаности. Другим ријечима, неки мушкарци одлучују се за секс након што осјете емоционалну повезаност или луду заљубљеност.

Интимност је важна и сви је различито дефинишу. Нису свима потребне емоције да би имали секс, али за неке људе, емоционална интимност често појачава сексуалну.

4. Чека право вријеме

Понекад људи имају одређену замисао о томе како желе и с ким желе да доживе први секс. Не мора да значи да дјечко не жели секс с вама, можда он само чека посебан тренутак. Ако међу вама постоје други знакови привлачности, нема потребе да бринете.

5. Не схвата да ви то желите

Ако дјечко није сигуран да ли његова партнерка жели секс, можда ће га избјегавати јер не жели да дође до непријатне ситуације. Он можда неће ни размишљати о интимном односу, јер не зна да га ви желите.

6. Није баш сексуална особа

Неке људе, укључујући и неке момке, секс једноставно не занима толико. Можда је асексуалан или можда једноставно не може да се узбуди тако лако, и у томе нема ништа лоше, наводе сексолози.

7. У приватном животу доживљава пуно стреса

Стрес може убити либидо. Преоптерећеност послом и приватни проблеми и те како могу утицати на жељу, енергију или мотивацију за секс.

8. Депресиван је

Депресија је повезана с нижим либидом, као и антидепресиви. Ако излазите с неким ко је депресиван, могуће је да њихово ментално здравље утиче на заинтересованост за секс.

9. Има других здравствених проблема

Болести срца, дијабетес и хормоналне неравнотеже могу да утичу на жељу за интимом, као и неки лијекови.

10. Нервозан је

Можда ваш мушкарац заиста жели да има однос с вама, али је само мало нервозан због тога. Могуће да је забринут око тога да ли ћете га одбити или да ли је заиста "добар" у кревету.

Ако сумњате да је ваш мушкарац нервозан због секса, сигнализујте му да вас привлачи и да нема потребе да се оптерећује испуњавањем неких стандарда. Помозите му да се опусти и забави.

11. Узнемирен је због нечега у вашој вези

Ако сте ви и ваш партнер имали интимне односе у прошлости и ваш сексуални однос се изненада промијенио, било који од горе наведених разлога могао би да буде разлог због којег он од‌једном не жели да спава с вама. Такође је могуће да се нешто друго промијенило у вези, а можда постоји и сукоб који још нисте ријешили, пише Минд Body Греен.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Филм:Високи напон (12+) (Р)

  Високи напон' је југословенски филм из '81. године у режији Вељка Булајића, а који је написао сценарио заједно са Мирком Бошњаком и Иваном Салечић.

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:40 Емисија: На тапету (Р)

  Енергични и искусни тандем, Милијана Кос и Татјана Трнинић, под своју лупу ће ставити све.

 • 17:10 Емисија: На ивици терена (Р)

  Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.