Чудан феномен

Истраживање показало: Мушкарци могу да изгубе и до пет килограма када варају

 • Извор: Агенције
 • 05.06.2024. 09:26

У узбудљивом свијету људских односа, динамика између парова може да добије изненађујуће промјене.

Недавна студија "расветлила" је чудан феномен: мушкарци могу изгубити и до 5 килограма када су у ванбрачној вези.

Овај губитак тежине, који се јавља током првих мјесеци ванбрачне везе, могао би бити повезан са жељом да се новом партнеру учине привлачнијим.

Према студији коју је спровео сајт за упознавање IllicitEnourves, 72% мушкараца који имају ванбрачну везу пријавило је значајан губитак тежине. У прва три мјесеца мушкарци могу да изгубе у просјеку 11 килограма.

Ова физичка трансформација је у великој мјери посљедица обновљеног интересовања за њихов изглед и свјесног настојања да импресионирају свог новог партнера.

Стручњаци објашњавају да овакво понашање није необично. На почетку везе, склони смо да улажемо више труда да изгледамо добро за другу особу. Ова појава је посебно изражена у ванбрачним везама, гдје је јача жеља да се задржи почетна привлачност и узбуђење.

Студија такође показује да мушкарци често почињу да доносе нездраву храну кући како би избјегли изазивање сумње у њихов нагли губитак тежине.

Рутина и монотонија у браку су фактори који неке мушкарце могу навести да траже авантуру ван брачне везе. Истраживања такође показују да невјерство може бити бјекство од свакодневне рутине и начин да се поврати узбуђење и новине које су временом изгубљене.

Међутим, губитак тежине није увијек показатељ невјерства. Важно је не пренаглити са закључцима ако наш партнер почне да губи тежину или више вјежба. Свака веза и свака особа је јединствена и много фактора може утицати на ове промјене.

Фактори који доводе до невјерства

Анкета од 495 људи идентификовала је неколико разлога који би некога могли довести до невјерства. То укључује бес, ниско самопоштовање, недостатак љубави, ниску посвећеност, потребу за разноликошћу, напуштеност, сексуалну жељу и личне околности. Важно је препознати да ови фактори произилазе из понашања и потреба невјерне особе, а не особе на коју утиче.

Превазилажење невјерства

Суочавање са невјерством може бити један од највећих изазова за пар. Док неки парови успевају да превазиђу ову препреку и ојачају своју везу, други можда сматрају издају непремостивом. Дакле, кључ, још једном, лежи у отвореној комуникацији и разумијевању, преноси Супер жена.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

 • 18:20 Чаролија Републике Српске (еп.04)

  ''Чаролија Републике Српске (еп.04)

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.