Ženu dovodi do "ludila"

"Pegla" poza će se svidjeti muškarcima koji ne vole akrobacije

  • Izvor: B92
  • 05.12.2022.20:04

Brojna istraživanja pokazala su da je seks najbolji ako dolazi iz ljubavi, ali i obrnuto - da je ljubav puno čvršća ako se u dugogodišnjim vezama seks redovno praktikuje. Razne su poze u seksu koje mogu da rasplamasaju strasti, a poza "pegla" je definitivno jedna od najboljih i najugodnijih, posebno za žene.

Pozu "pegla" mogli bismo da opišemo kao "dogi" u kontekstu vođenja ljubavi. Dok je "dogi" jedna od najzanimljivijih poza za muškarce, poza "pegla" je opcija u kojoj žensko zadovoljstvo dolazi u prvi plan.

U ovoj pozi možete da uživate bez potrebe za nekim posebnim akrobacijama, a blizina tijela, koja joj je najveća karakteristika, podići će seks na neki viši emotivni, ali i fizički nivo.

Kod ove poze žena leži na stomaku, licem prema dole i kukovima blago podignutim prema gore, a muškarac leži na njoj, dok su mu ruke slobodne za strastvene dodire, a blizina tijela mu omogućava da partnerku ljubi po vratu i na svom licu osjeti njen dah. U ovu pozu možete da uključite i po koju "prljavu" riječ koja će dodatno da rasplamasa strasti.

Ova poza stvara osećaj bliskosti, ali i potstiče žensko zadovoljstvo zbog duboke penetracije i mogućnosti da sama kontroliše tempo i dinamiku odnosa.

Postoje brojne varijante, a istraživanja su pokazala da je mnogim ženama najdraža poza "bočna pegla", slična pozi „kašike“. Kod ove poze žena leži na boku, nogama blago skupljenim u kolenima, u zagrljaju svog partnera.

Razne akrobacije pod plahtama odnos čine zanimljivijim, ali nekad je najugodnije obuzdati strasti i prepustiti se nekim jednostavnijim seksualnim pozama koje će u prvi plan staviti osjećaj udobnosti.

Poza "pegle" će omogućiti da seks traje duže. Kod ove poze imate priliku da kontrolišete odnos tako što ćete noge više ispružiti ili saviti u koljenima. Ne samo da žena ima kontrolu u rukama, nego i u nogama, a poza je savršena i za postizanje zajedničkog orgazma, stoji u seksualnoj enciklopediji "Bad Girls Bible".

Za sve ljubitelje „vanila“ seksa, ovo je odličan izbor, savjetuje Šon Džejms, direktor "Bad Girls Bible" priče.

Kod poze "bočne pegle" probajte da legnete na obje strane. Istraživanja su pokazala, ističe Džejms, da nekim parovima savršeno odgovara da leže na jednoj strani, dok im druga ne pruža jednak užitak.

Savjeti kako da pozu "pegla" učinite još boljom

Uključite jastuk

Posebno kod varijante „bočne pegle“. Udobnost je na prvom mestu, a seksualni užitak neće biti tako dobar ako vas žuljaju koljena pa seksualni terapeuti preporučuju da između nogu staviti mekani predmet.

Pomozite partneru

Ovo posebno važi za žene koje teško postižu orgazam. Ruke su vam slobodne, muškarci upravljaju ovom pozom pa slobodno uključite igračku ili pomozite partneru vlastitom rukom.

Preuzmite kontrolu

Iako muškarac upravlja ovom pozom, kružnim pokretima donjeg dijela tijela možete da impresionirate svog partnera, a i sebi da stvorite prijatan osjećaj.

Tagovi: