ATV

Ljubavne veze

Postoji razlika: Evo kako raskidaju žene, a kako muškarci

 • Извор: Аваз
 • 29.04.2023. 06:15

Prekid veze svakome teško pada, a da li ste znali da postoje velike razlike u načinu raskidanja između žene i muškarca?

Muškarcima je teže

Iako se smatra da su muškarci čvršći od žena i da rijetko kada pokazuju emocije, kada je riječ o raskidanju, stereotipi se prekidaju. Muškarcima je teže i treba im više vremena da prekinu vezu nego ženama!

Po nekim studijama koje su istraživale muško-ženske odnose, a uz to i raskide, istraživači su došli do zanimljivog zaključka: ženama je potrebno maksimum šest dana da donesu odluku, dok je muškarcima potrebno više vremena (oko mjesec). Ovo samo govori o tome koliko muškarci preispituju svoju odluku i koliko ustvari vole kada su u vezi.

Metode raskida

Što se tiče konkretnog načina na koji raskidaju, većina žena je odlučila da je najbolja metoda direktan i iskren razgovor. Na ovaj direktan način, kako kažu, raskid uglavnom manje boli i prijatniji je (ukoliko je to uopšte moguće).

Suprotno ovome, oko 88 posto muškaraca je reklo da je uvijek potrebno dobro razmisliti i isplanirati do detalja raskid, kako bi im bio manje bolan i traumatičan.

Međutim, ono što je zajedničko za oba spola je da od početka razmišljanja o raskidu i muškarac i žena slušaju svoja osjećanja, koja su možda tokom veze negdje “zaturili” duboko u sebi. Ponekad se desi da u jednom trenutku veza opet izgleda savršeno, ali se poslije i jednog malog neslaganja sve vrati na staro. Onda slijedi osjećaj depresije i tuge, jer osoba napokon shvata da je vezi u potpunosti došao kraj i da nema povratka.

Nervoza i tenzija

Ako ste ikada iskusili raskid, znate tačno o čemu pričamo i vjerovatno znate da je vrijeme provedeno s vašim partnerom ispunjeno neodređenim emocijama, nervozom i tenzijom. A kada se sve završi, ostaje nam samo jedno bitno pitanje: “Da li ćemo ikada naići na osobu kao što je on ili ona?”


Тагови:
 • 17:20 Револуција 1917 (Р)

  Револуција 1917 (Р)

 • 17:50 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

  ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

  ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  Серија: Љубавни залогаји (12+)

 • 20:30 Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

  Филм: Тајна Николе Тесле (12+)