Tvrde stručnjaci

Ženske osobine zbog kojih muškarci raskidaju vezu

  • Izvor: avaz
  • 19.10.2021.21:16

Poslije raskida žene se često pitaju gdje su pogriješile. Do sada su na to i slična pitanja odgovarali uglavnom stručnjaci, ali konačno su i muškarci progovorili. Istraživači sa Univerziteta u Brisbaneu razgovarali su sa muškarcima o tome koje ženske osobine ne mogu da prihvate i zbog čega su spremni da raskinu vezu.

Pretjerano pedantne

Muškarci ne žele ni vezu sa ženama koje su pretjerano uredne i to očekuju i od svojih partnera, tako je barem izjavilo skoro 20 posto muškaraca. Oni su objasnili da je veza sa ženom koja stalno čisti, briše i opominje "nemoj to" ili "pazi da ne isprljaš ovo", veoma naporna. Niko ne želi da bude pod stalnim pritiskom.

Ne vole njihove prijatelje

Muškarcima su prijatelji veoma važni pa ako ih žena ne voli, nastaje problem, reklo je više od 20 posto muškaraca. Učesnici istraživanja jasno su naglasili da ne žele djevojku koja ne voli njihove prijatelje i koja se trudi da ih razdvoji.

Sve muškarce smatraju istim

Stav da generalizovanje nije dobra osobina žena dijeli svaki peti muškarac. Kako objašnjavaju, veoma su alergični na žensku primjedbu da su svi muškarci isti, naročito jer je žene obično koriste dok kritikuju njihovo ponašanje.

Tagovi: