Обратите пажњу

Знакови који указују да је на помолу раскид љубавне везе

 • Извор: Магазин новости
 • 06.02.2024. 15:39

Требало би да обратите пажњу на неке сигнале у вези који могу да укажу да није све тако идилично као што вам се можда чини.

Емотивна веза захтијева посвећеност, али и неке заједничке вриједности које дијелите са партнером – прије свега поштовање.

Када тога нема, прије или касније, сваки романтични однос осуђен је на пропаст.

Како откривају стручњаци за везе, постоји пет сигурних ствари у вези које вас воде раскиду.

1. Неодговорност и занемаривање партнера

Ако вам се често дешава да вам партнер у посљедњем тренутку откаже састанак или помјери договор уз образложење да му је нешто искрсло, то говори да не поштује ни вас ни ваше вријеме и да се то вјероватно никада неће промјенити.

Тиме што му је све већи приоритет од вас, шаље јасну поруку да нема озбиљне планове за везу са вама.

2. Мањак заједничких вриједности

Ако тражите озбиљну везу и хоћете партнера с којим можда планирате да останете до краја живота, једна од кључних ствари јесте да је неопходно да дијелите неке заједничке вриједности и имате сличне погледе по питању кључних животних ствари.

Ту спадају пословне амбиције, однос према дјеци, вјерност, лојалност… Дугорочно је тешко остварити везу са неким ко има потпуно другачије погледе на битне животне ствари од нас.

3. Нисте пребољели бивше

Ако једно од двоје у вези није пребољело бившег партнера, тај однос је засигурно осуђен на пропаст. Неко ко још гаји осјећања за бившег партнера неће бити посвећен вама. Ако се надате здравој вези и посвећености са неким ко још живи у прошлости, битку сте изгубили још на почетку. Што прије схватите да губите и вријеме у тој вези, биће вам лакше да из ње изађете.

4. Не свађате се на фер начин

Свађе су нормална ствар у везама, али ако су оне честе и ако вас партнер интензивно и непријатно кињи и покушава да вам њима уруши самопоуздање и самопоштовање, та веза сигурно неће бити базирана на здравим основама и из ње треба што прије изаћи, савјетују стручњаци за везе.

5. Нема повјерења

Кључ здравог односа је повјерење и без њега нема будућности за везу. Када недостаје повјерење или га има веома мало, веза је за оба партнера непријатна и болна.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

  Емисија: Прича се (Р)

 • 13:25 Телетрговина

  Телетрговина

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

  'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)