Jedan detalj

Ovo je znak koji odaje da ste u srećnom braku

  • 04.12.2018.09:24

Iako se gotovo svi novopečeni mladenci u toku prve godine braka udebljaju bar po nekoliko kilograma, to vas uopšte ne bi trebalo brinuti jer je najnovije istraživanje potvrdilo da je debljanje u braku jedan od pokazatelja srećnog bračnog života.

Naime, istraživanje provedeno na Univerzitetu Central Queensland pokazuje da srećni parovi "nabace" nekoliko kilograma u toku prve godine braka, piše The Ladders.

U istraživanju je učestvovalo više od 15 hiljada odraslih osoba.

"Srećni parovi hrane se zdravije, no debljaju se više nego oni u nesrećnijim vezama. Pokazali su to rezultati istraživanja koje smo proveli i time još jednom dokazali zaključke iz prethodnih sa sličnim saznanjima", pojasnila je voditeljka istraživanja Stefani Šope.

Ono što je istraživanje još pokazalo je da su srećni parovi nepušači, ne konzumiraju brzu hranu i rjeđe konzumiraju alkoholna pića, pa iako se hrane zdravo dobijaju na kilaži, a razlog za to je što jedu u većim količinama.

"Bračni partneri su opušteniji i manje brinu o tome hoće li se udebljati jer ne moraju paziti na svoju liniju kako bi privukli nekog zato što već pored sebe imaju osobu s kojom žele provesti cijeli život", kazala je Stefani

Međutim, stručnjaci smatraju kako bi srećni bračni parovi ipak trebali naći neku zajedničku fizičku aktivnost kako bi potrošili kalorije i očuvali svoju tjelesnu težinu, piše klix.ba.