Vjerovali ili ne

Zajedničko čišćenje kuće zbližava partnere

 • 01.02.2019.11:20

Svi vole čist prostor i osjećaj da su se konačno riješili nečistoće u kući, istina je da ponekad jednostavno nemamo volje za čišćenjem i radije bismo se predali odmoru uz film ili muziku. Međutim, najnovija istraživanja pokazuju da zajedničko čišćenje može zbližiti partnere.

Nakon što su istraživači ispitali grupu heteroseksualnih parova o njihovoj rutini čišćenja i raspoređivanja kućnih poslova došli su do nekih vrlo zanimljivih rezultata. Naime, ispostavilo se da parovi koji dijele svoje poslove imaju bolji seksualni život u odnosu na parove koji to ne čine.

"Iako je manje od jedne trećine parova koji su proučavani podjednako bilo zaduženo za obavljanje kućnih poslova, to su bili parovi koji su, za razliku od parova u prethodnim decenijama, bili najzadovoljniji svojim bračnim i seksualnim životom", navodi se u izveštaju.

Međutim, čini se da su stručnjaci ipak došli do zanimljivih saznanja kada je reč o polovima. Prema studiji, muškarci smatraju da je zajednički šoping sa životnom saputnicom odličan način za zbližavanje, dok žene uživaju u pranju posuđa sa svojim muškarcima.

U istraživanju takođe stoji da je najveći izvor nezadovoljstva muškarca kada je reč o kućnim poslovima upravo pranje posuđa.

 • 08:00 Serija: Dugo sam te čekao (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Vojvođanska kuhinjica

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:10 Serija: Kolo sreće

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.