У неким земљама је и забрањено

Мајка на мети осуда због имена које је дала сину

  • Извор: Стил Курир
  • 14.06.2024. 19:43

Мајка четворо дјеце је свом најмлађем сину дала име због ког се некима диже коса на глави.

Она је бранила одлуку да свом сину да име Луцифер јер су је људи на мрежама опасно напали.

Рони Лили, 27, и њен партнер Бред дочекали су малог Луцифера Ешлија 20. јануара ове године и сматрају да је то "прилично кул" избор, али не слажу се сви. Пар из Бирмингема одлучио се за име када је Рони била трудна 16 недјеља, након што су били инспирисани серијом "Луцифер".

Иако је морала да се суочи са жестоком реакцијом, Рони, коју није интересовало ниједно друго име за дијете током трудноће каже да контроверзно име пристаје њеном дјетету као рукавица. Упркос томе што има изненађујуће слатко значење - "свјетлоноша" или "Јутарња звијезда" - Луцифер је име ђавола.

Заиста, ово име је толико вријеђано да је заправо забрањено у неким земљама. И иако је то савршено легално у Великој Британији, Рони и Бред су морали да се боре са неким прилично ватреним реакцијама.

- Нашем другом сину смо дали име Луцифер. Људи са интернета су ми рекли да је то незаконито, али ми га волимо. Тако смо благословљени што имамо два дјечака и двије дјевојчице и то у редослиједу дјечак, дјевојчица, дјечак, дјевојчица. Имали смо договор да ја имам посљедњу ријеч о именима наше кћерке и Бред је могао да изабере имена за нашег сина. Када сам била трудна, он је управо завршио гледање серије "Луцифер" и обоје смо се сложили да је то прилично кул име. Наравно, свјесни смо одређене конотације, али нисмо религиозни - рекла је Рони за Мирор.

Пар су такође поносни родитељи Луциферове старије браће и сестара; Лола, Линколн и Лајлак. Кажу да је ово била далеко од одлуке у посљедњем тренутку и да им се " обома допало од почетка и још увијек га воле". Нажалост, нису се сви рођаци осјећали исто.

- Један члан породице није се суздржао. Не само да нам је рекла да то апсолутно мрзи, већ је заправо рекла да је "гнусно" бебу звати тим именом. Она га и даље не користи његово пуно име, али она га зове Луци. Али мом тати се то одмах допало, рекао је да је заиста другачије и храбро и да се држи тога.

Доживјела напад у групи за маме

Ватра је напустила пакао након што је објавила необично име свог сина у онлајн групи за маме, уз разјарене колеге родитеље који су тврдили да је то "противзаконито" и "окрутно". Рони се, међутим, не слаже са овом процјеном и сматра да су дјеца данас много више забринута због брендираних тренерки него јединствених имена.

- Други родитељи су рекли да сам му дала име по ђаволу, па ће бити као ђаво. То је једноставно глупо, не можете негативно да етикетирате дијете. Његово име је необично, али снажно и само сам игнорисала коментаре хејтера, како ми зовемо наше дијете нема никакве везе са њима, веома сам тврдоглава и позитивни коментари су надмашили све негативне коментаре, и што је најважније, волимо то име.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: