Društvene mreže oduševljene

Otac godine - Nije želio da mu sin zakasni na utakmicu, pa u rudarskom odijelu stigao na meč

  • Izvor: ATV
  • 01.11.2022.18:27

Tipična odjeća na fakultetskoj košarkaškoj utakmici može da varira od dresova do majica u bojama tima do čak i neke boje za lice ili prilagođene jakne. Ali jedna stvar koju ne viđate često je momak u punoj odjeći rudara, potpuno u radnim čizmama i prašnjavim licem, koji sjedi na tribinama.

Majkl MekGvajer je prisustvovao košarkaškom meču plavo-buhelih na Univerzitetu Kentucki Vildcats koji se igrao u Pikevilleu, Kentaki, zajedno sa svojim trogodišnjim sinom Istonom. U radnoj uniformi i čizmama, tatino lice i ruke prekriveni su prašinom od crnog uglja. Razlog njegovog zanimljivog izgleda? Pojurio je pravo sa posla jer nije želio da propusti prvo košarkaško iskustvo svog sina.

Košarkaška obožavateljka Kentakija Sju Kinir snimila je fotografiju i postavila je na nekoliko fan stranica, nadajući se da će ući u trag porodici i privući pažnju osoblja. Njen cilj je bio da djetetu dobije autogram ili neku zabavnu uspomenu. Međutim, njen plan je uspio čak i bolje nego što se mogla nadati.

Glavni trener Vajldketsa Džon Kalipari primijetio je oca i podijelio njegovu sliku na Tviteru, izražavajući svoje divljenje McGuireovoj posvećenosti porodici dok je takođe radio naporan posao. Takođe je napomenuo da njegova porodica potiče iz rudara, pa je Kalipariju zanimanje ovog tate pogodilo još više.

„Američki san moje porodice počeo je u rudniku uglja u Klarksburgu, Zapadna Virdžinija, tako da ova slika stiže kući. Koliko mi je rečeno, poslije smjene, trkao se da bude sa sinom i da gleda naš tim. Ne znam ko je ovo, ali imam karte za njega i njegovu porodicu u Rupu da budu tretirani kao VIP osobe!!“, napisao je Kalipari na Tviteru.

Napomenuo je kako ga je fotografija navela da razmišlja o svom djedi, koji je bio rudar, izražavajući divljenje njemu i svim rudarima.

„Danas sam mnogo razmišljao o svom djedu, koji je radio pod zemljom u rudniku. Takođe sam imao privilegiju da idem u podzemlje sa rudarima u KI-u i ostao mi je komentar: „Zajedno idemo dole i zajedno se popnemo.“ Oni rade jedno za drugo. Vrhunski saigrači!!” je nastavio.

Košarkaški tim Univerziteta u Kentakiju igra domaće utakmice u Rupp Area.

McGuireova supruga Mollie je tvitovala treneru. „Ovo je moj muž Majkl MekGvajer sa našim sinom Istonom!“

Ubrzo nakon toga, porodica se povezala sa Kaliparijem i osobljem Vildcat-a. McGuire nije mogao da vjeruje da je njegova fotografija postala viralna. Rekao je VKIT podružnici CNN-a da je radio pod zemljom kada su vijesti krenule i nije imao pojma da postaje internet senzacija.

„Kada sam izašao i dobio internet na putu kući, poludilo je... Nisam mogao da vjerujem da je to stvarno“, rekao je on.

Prema McGuireu, imao je samo oko 45 minuta da dođe do utakmice kada je otišao s posla u subotu i nije želeo da propusti prvo košarkaško iskustvo svog sina Istona.

„Bilo je ili ići pravo tamo, ili propustiti pola utakmice i otići kući i istuširati se i sve ostalo“, rekao je on podružnici.

Dakle, odlučio je da ide pravo tamo. Sada, to je posvećeni tata.

Tagovi: