Mnogi odobravaju

Poslala račun sestrični čiji je sin uništio rođendansku torku njenog djeteta

  • Izvor: Index.hr
  • 28.02.2022.09:35

Jedna žena zapitala se je li nerazumna nakon što je sestrični poslala račun za rođendansku tortu koju je njen sin uništio. Situaciju u kojoj se našla opisala je na Redditu.

"Nedavno smo mom petogodišnjem sinu priredili rođendansku zabavu. Zbog Kovida nije imao pravu proslavu od svoje druge godine pa je ovo prva koje će se sjećati. Jedna od mojih sestrićki, samohrana majka, ima vrlo neposlušnog i glasnog šestogodišnjeg sina. Prava je noćna mora", napisala je.

Kad je došlo vrijeme za duvanje svjećica na torti, nećak je poželio da ih ugasi. 

"Moj muž ga je stalno povlačio i dijete je postalo frustrirano. Na kraju je moj sin ugasio svijeće i dijete se potpuno izbezumilo. U napadu bijesa udario je rukom po torti i srušio je. Svi su utihnuli, bilo je baš neugodno. Sin me pogledao i vidjela sam da će početi plakati. Da bismo izbjegli još veću scenu, moj muž je podignuo sina i šapnuo mu da imamo još jednu posebnu tortu za njega pa se smirio", dodala je. 

Mama slavljenika morala je očistiti ruke nećaka jer njegove majke nije bilo u blizini.

"Odvela sam ga do sudopera, oprala mu ruke i tiho mu rekla da nije smio to učiniti te da se bratiću treba izviniti. Vrisnuo je i pobjegao", kaže.

Nakon zabave je razgovarala sa sestrićkom o incidentu, a ona je slegla ramenima i zaključila "djeca su djeca".

"Potpuno se ne slažem. Bila sam na puno rođendanskih zabava i druga djeca uvijek dozvole slavljeniku/slavljenici da imaju svoj trenutak. Predložila sam joj da plati uništenu tortu, a ona me pogledala kao da sam luda. Odbila je platiti bilo šta. Ja sam joj poslala račun i neću odustati dok ne dobijem novac", zaključila je, prenosi "Index.hr".

Ljudi u komentarima su se uglavnom složili da je u pravu.

"Dijete je kreten jer je roditelj kreten. Ne pozivajte ih više na zabave i uživajte u užoj porodici", "Nikad nećete dobiti svoj novac natrag, a njih više nemojte pozivati", pisali su.

Neki, međutim, kažu da je njen potez nerazuman.

"Slanje računa neće efikasno riješiti problem te porodice. To ih dodatno izoluje od potencijalno zdravih veza."

Tagovi: