Kina

Roditelji pokrenuli bizaran trend, tjeraju djecu da nose kacige kako bi im oblikovali glave

 • Izvor: Superžena.b92
 • 26.01.2023. 22:00

Roditelji u Kini prošle godine su pokrenuli bizaran trend koji je sada uzeo maha. Oni tjeraju svoju djecu da nose kacige za glavu, kako bi još u ranom periodu detinjstva izmijenili njihov oblik glave (okrugla glava je poželjna glava).

Jedna majka je na forumu Xiaohongshu objasnila kako funkcioniše ova spravica, te je ostalim zainteresovanim roditeljima ponudila i par savjeta. U objavi pod naslovom "Ispravila sam bebinu glavu uprkos neslaganju porodice", majka objašnjava da je svoju sedmomjesečnu kćerku odvela u medicinsku ustanovu kako bi joj napravili prilagođenu kacigu, piše South China Morning Post

"Mislim da nošenje kacige ima istu funkciju kao i nošenje proteze, a to je da popravi dio tijela i napravi ga ljepšim Ja imam ravnu glavu i znam koliko je to bolno za žene koje drže do lepote. Nošenje kacige je isto što i nošenje proteze. Ne želim da moje dijete odraste žaleći zbog oblika svoje glave", rekla je majka.

 • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  Privilegija je znati o čemu se priča na važnim sastancima, iza zatvorenih vrata, u četiri oka.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Kriminalistička serija smeštena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina

 • 23:15 Serija: Biro (12+)

  Jedna od najpoznatijih istorijskih drama i televizijskih serija.