Začela prirodnim putem

U 47. godini rodila trojke, šanse za to su 1 naprema 20 miliona

  • Izvor: 24sata.hr
  • 13.09.2022.09:47

Odri Tajbirijus (46) iz Jute i njen suprug Tajler Tajbirijus (41), 30. marta dobili su trojke Skaj, River i Bej, nakon godina borbe da Odri ponovo začne.

Inače su roditelji sinova Markusa (13), Džejmsa (11), Kristijana (9) i Maksa (7).

Odri je zatrudnila prirodno, pune četiri godine nakon što joj je stručnjak za potpomognutu oplodnju rekao da su šanse da će začeti dijete 'in vitro' oplodnjom (IVF) samo 10 odsto, donosi "MailOnline".

"Rekao je: 'Žao mi je, ali vaša jajašca su prestara'", prisjeća se Odri u intervjuu za "Today".

"Napravili smo tri runde in vitro i niti jedna nije uspjela", priča.

Ali, onda je zatrudnila prirodnim putem.

Kao majka sedmoro dječaka, Odri vjeruje da bi ljekari trebali biti susretljiviji prema ženama kad im govore o mogućnostima da ostanu trudne, kako bi ih 'poštedjeli boli u srcu'. Objasnila je da je njena baka s očeve strane imala djecu u 40-ima, pa je i ona mislila da će moći isto.

"Nisam znala da starije slavne osobe često koriste zamrznute jajne stanice ili jajne stanice donora", rekla je, dodavši kako su njene trojke njeno malo čudo, jer su joj statističari rekli da su šanse da 45-godišnjakinja rodi trojke otprilike jedan prema 20 milijardi.'

"Molila sam se da moje bebe rastu sigurno u stomaku i da se rode u terminu, i tako je i bilo", priča.

Okrenula se vjeri, što joj je pomoglo da ostane pozitivna tokom visokorizične trudnoće. Naime, prema stručnjacima klinike Mayo, rizik od pobačaja u 45. godini kreće se oko 80 odsto.

Kako je sada majka sedmorice dječaka, Odri kaže da danas ima puno posla samo oko izdajanja mlijeka za mališane, pa je počela tražiti donorke mlijeka, da bi imala malo vremena za sebe, ali ne žali što ima tako brojnu porodicu.

"Uvijek sam imala broj sedam na umu, to je uvijek bio moj broj iz snova. Ali, nisam mislila da će mi se tako nešto dogoditi zbog mojih godina", kaže, prenosi "24sata.hr". 


Tagovi: