Процес кошта 25.000 фунти

Ушле у историју: Емили и Кери родиле бебу једна другој

 • Извор: Она
 • 11.03.2024. 12:05

Емили Патрик и Кери Осборн су заједно већ седам година, а ушле су у британску историју као пар у коме су једна другој родиле бебе путем вантјелесне оплодње.

Донатор сперме коришћен је за оба сина, са новопридошлим Езром, старим само 11 дана, којег су добиле од Емилине оплођене јајне ћелије која је потом имплантирана у Кери, која је носила и родила сина.

У међувремену, његов (мало) старији брат, 10-недјељни Елвис, дошао је из Кериног јајета имплантираног у Емили, чиме је постала његова рођена мајка.

Процедура, позната као симултано реципрочно ИВФ, никада раније није покушана у Великој Британији – али је успјела баш на вријеме да породица прослави Дан мајки у четворо.

Пар је почео да разговара о истовременој реципрочној вантјелесној оплодњи током пандемије ковида. Цијели процес коштао их је 25.000 фунти, укључујући и цијену анонимног донатора сперме.

Док је Елвис рођен природним путем на Нову годину и тежак 3,628 килограма, Езра је стигао неколико недјеља касније хитним царским резом 28. фебруара. Био је тежак 3.203 килограма.

Емили каже да не зна како да опише како се сада осјећа како су оба дјечака.

– Није тако лудо као што смо обоје мислиле да ће бити. Мислиле смо да ће ово бити лудо, стварно заузето и уморно – каже Емили.

Према Емили, ово је у супротности са Елвисом који је био „мало ужаснут првих неколико недјеља“, али сада такође спава цијелу ноћ.

Она такође каже да то што је на породиљском у исто вријеме када и Кери олакшава.

Пар каже да, иако подједнако воле своје бебе, свака од њих има већи осјећај мајчинске одговорности према ономе кога је носила него према сину са којим заправо дијеле гене.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

 • 19:49 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:50 Временска прогноза

  Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.