Ријешите проблем

Ево како да очистите веш машину од каменца и непријатних мириса

 • Извор: Телеграф
 • 29.04.2024. 16:50

Ако примјећујете разлику у мирису опраног веша или машина не ради једнако добро као прије, било би пожељно да испробате једноставан трик који ће вас ријешити ових мука.

Прије него што започнете чишћење за које ће вам бити потребно само алкохолно сирће, алкохол и сода бикарбона, требало би да детаљно обришете преграде у које сипајте прашак и омекшивач.

Уколико се фиока са преградама вади, извадите је. У бочицу са распршивачем сипајте 100 мл сирћета и попрскајте на мјесто гдје се иначе налази фиока.

Оперите је топлом водом и попрскајте сирћетом, па је вратите на мјесто и у преграду у коју иначе стављате омекшивач сипајте мало сирћета, а у друге двије преграде ставите соду бикарбону у мјери у којој иначе стављате прашак.

У бубањ веш машине сипајте око 50 мл сирћета, па је укључите на 90 степени.

Када машина заврши, отворите врата веш машине, оставите их тако 10 минута, па напрскајте алкохол у бубањ и детаљно обришите памучном крпом унутрашњост машине.

Поступак је пожељно понављати једном мјесечно.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Наша Српска

  Наша Српска

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.