Postoje pravila

Evo kako se pravilno kuva pirinač

  • 13.09.2019. 16:48

Ukoliko ste pomislili da ne postoji ništa jednostavnije od kuvanja pirinča i da tu nema nikakvih pravila, niste baš u pravu.

Evo kako da ga spremite na pravilan način.

Nemojte nikako da stavite pirinač u hladnu vodu, jer će nakon kuvanja biti gnjecav i ljepljiv. Prvo ga malo propržite na ulju, u drugom loncu posebno skuvajte vodu i zatim je prelijte preko pirinča.

Začinite po ukusu, kuvajte uz povremeno miješanje, dok tečnost sasvim ne ispari. Veoma je važan i količinski odnos vode i pirinča.

Na jednu šoljicu pirinča idu dvije šoljice vode, dok će mu malo maslaca na kraju dati poseban sjaj.
 

Тагови:
  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Серија: Ко те шиша (Р)

    Серија: Ко те шиша (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 20:30 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)