Korisno znati

Kako da isjeckate crni luk bez suza?

  • Извор: Телеграф
  • 09.06.2022. 20:02

Malo je kuvanih jela koja su ukusna bez dinstanog crnog luka i isto tako je malo domaćica kojima sjeckanje crnog luka za pripremu jela ne tjera suze na oči.

Profesionalni kuvari imaju svoje isprobane trikove - sječenje izuzetno oštrim nožem, žvakanje komada hljeba dok sjeckaju luk, držanje luka u zamrzivaču 15 minuta ili sat vremena u frižideru prije sjeckanja.

Jedna korisnica društvene mreže Twitter otkrila je najjednostavniji trik pomoću kog je moguće isjeckati luk bez prolivanja suza.

Sve što bi trebalo da uradite jeste da natopite običan papirni ubrus vodom i stavite ga na dasku na kojoj ćete sjeckati luk.

Ona je i objasnila zašto pomoću ove metode izostaje plakanje:

"Mokri ubrus privlači hemijsku supstancu iz luka, koja bi inače našla put do najbližeg 'izvora vode', a to su obično oči."

(Telegraf.rs)

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    Аутроска емисија културног радника и писца Ене Митровске која открива културну, умјетничку и историјску баштину, упознаће вас са занимљивим артефактима, збиркама, легатима и осталим историјским предметима у музејима широм Српске.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.