Šest genijalnih načina

Kako da iskoristite šminku i kozmetiku kojoj je istekao rok

 • Izvor: Agencije
 • 05.11.2022.13:47

Nije rijetkost da određene kozmetičke proizvode koristimo u sasvim druge svrhe. Pa tako, svaka žena će vam reći da prozirni lak ne služi samo za mazanje noktiju. Njime ćete zaustaviti žicu koja je "krenula" na čarapama, fiksirati zavrtnje koji se stalno odvijaju i sl.

Jedna kozmetičarka podijelila je na društvenim mrežama nekoliko savjeta za upotrebu proizvoda za njegu i ljepotu, a potpuno u neočekivane svrhe. Kako je istakla, ona nikada ne baca kozmetiku kojoj je istekao rok, naprotiv, nađe joj namjenu!

Tonik za lice

Tonik za lice djeluje i kao antiseptik. Njim se mogu brisati ruke ili telefon, a ova kozmetičarka kaže da je odličan za brisanje tastature na kojoj se nakuplja prašina i prljavština.

Puder za lice

Obično puder za lice sadrži mineralne soli koje odlično upijaju vlagu, što je vrlo korisno. Na primjer, prije odlaska u teretanu možete da napuderišete dijelove tijela koji se najviše znoje.

Takođe, puder u prahu se koristi kao suvi šampon. Kad nemate vremena za pranje kose, dovoljno je samo da napuderišete korijen i dobro se očešljate. Puder će upiti sebum i kosa će momentalno izgledati čistije.

Ulje za lice

Da bi sudopera blistala, dovoljno je da je poprskate uljem za lice. Razmažite ulje po cijeloj površini, ostavite kratko da odstoji, pa obrišite papirnim ubrusom. Na površini će se stvoriti tanak film koji će spriječiti da u sudoperi ostaju fleke od sapunice.

Krema za ruke

Dešava se da kupite kremu za ruke za koju se ispostavi da je previše masna. Nemojte je baciti, upotrijebite je za poliranje predmeta od kože. Pomoću nje možete da osvježite torbe, novčanike,  cipele, pa i kožni namještaj.

Micelarna voda

Ovo sredstvo je odlično za uklanjanje fleka od šminke na odjeći, kao i "ljepilo" koji ostaje na predmetima nakon skidanja naljepnica i etiketa.

Lak za kosu

Ako želite da brzo uklonite dlake od kućnog ljubimca sa odjeće, koristite lak za kosu. Odjeću poprskajte lakom, pa "izribajte" čistim peškirom. Sve dlake će ostati na njemu.

(Magazin novosti)

Tagovi:
 • 08:00 Serija: Dugo sam te čekao (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Vojvođanska kuhinjica

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:10 Serija: Kolo sreće

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.