Ukusno

Kako da napravite posnu bajaderu?

  • Извор: Агенције
  • 19.12.2022. 20:14

Ovi sitni kolači se uglavnom služe na slavama i kada su praznici, ali može da se jede i uz popdnevnu kafu. Postoji mrsna i posna varijanta, a u nastavku teksta pročitajte kako da napravite posnu bajderu, poslasticu za posni, slavski sto.

Sastojci:

200 g posnog mljevenog keksa

100 g mljevenih oraha

- 150 g šećera

- 1 vanilin šećer

- 8-9 kašika vode100 g margarina

- 130 g posne čokolade

Za glazuru:

- 80 ml slatke pavlake

- 100 g posne čokolade

Priprema:

U šerpu sipajte šećer, vanilin šećer i vodu, pa kuvajte dok ne provri. Sklonite sa šporeta, pa dodajte margarin i miješajte dok se ne otopi. Zatim dodajte keks i orahe, pa dobro promiješajte.

Podijelite smjesu na 2 jednaka djela. U jedan dio dodajte čokoladu koju ste prethodno otopili. Dobro sjedinite.

Tepsiju nauljite, pa sipajte prvo čokoladnu smjesu, a zatim i onu sa keksom.

Stavite u frižider da se stegne. Pomiješajte slatku pavlaku i čokoladu, pa otopite i dobijenom glazurom prelijte kolač.

Vratite u frižider da se stegne.


Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина