Савјети

Како да згуснете сос или фил без брашна

  • Извор: Агенције
  • 20.05.2024. 22:57

Када правите филове, сосове… Да бисте га згуснули морате да користите брашно. Али, шта се дешава када га немате код куће или када заборавите да га додате?

Ништа не брините, руска куварица Јулија Архипова, подијелила је пар корисних савјета, који ће вам помоћи.

Ако правите неки фил за колаче и торте или сос, битно је да их направите како треба, а у томе ће вам помоћи састојци које већ имате код куће. Руска куварица савјетује којим намирницама да замијените брашно, а да се укус не промијени. У питању су сенф у праху и желатин.

Ако се одлучите за сенф у праху, њега немојте да користите како бисте згуснули фил, већ само за сос. Пред крај додајте сенф у праху или обичан сенф и све добро промијешајте. Осим што ће згуснути сос, укус ће бити љепши.

Ако се одлучите за желатин, њега можете да користите и за сос, али и за фил. Желатин се исто додаје пред крај, али јако мало, јер ако додате превише можете да направите желе, а не сос, пише Ствар укуса, преноси Крстарица.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 На ивици терена (Р)

    ' На ивици терена (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.