Korisno znati

Ne bacajte vodu u kojoj se kuvala tjestenina

  • Извор: Агенције
  • 23.09.2022. 09:35

​Svi bacaju vodu u kojoj se kuvala tjestenina, a ne bi trebalo. Znate li zašto? Ona može da se iskoristi u pripremi umaka, supa, gulaša, variva i ostalih jela.

Može da vam posluži da zgusnete jelo, kuvari ističu.

Skrob koji preostane u njoj pomaže da se postigne idealna gustina, a takođe ona daje i punoću ukusa, pošto je so koja se dodaje u toku kuvanja najbolji pojačivač ukusa.

Na šta da obratite pažnju kad kuvate tjesteninu?

Ne pretjerujte sa količinom vode koju sipate. Ona treba samo da prekrije tjesteninu a ne da napunite cijelu šerpu vodom.

Na ovaj način voda će imati najbolju gustinu i ukus i bolje će poslužiti za pravljenje jela i zgušnjavanje.

Kad se tjestenina skuva u šerpi ostaje skrob, što će bilo kom umaku ili supi kojem dodate malo ove mješavine dati svilenkasti izgled i kompaktnu teksturu.

I posljednje, ne dodajite ulje u vodu dok kuvate tjesteninu, već je stalno miješajte, pa se ništa neće slijepiti, prenosi Krstarica.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.