Мат или сјајна

Није свеједно коју страну алуминијумске фолије користите

  • Извор: Агенције
  • 14.01.2024. 14:32

Алуминијумску фолију користимо приликом печења, за чување остатака хране, а многи је користе и приликом чишћења куће.

Њена основна карактеристика јесте та што је са једне стране мат, а са друге стране сјајна.

Да ли сте некада помислили на то која страна фолије је “права” и која ће најбоље обавити оно што вам је потребно?

Сјајна и мат страна фолије настале су због процеса производње, у задњој фази, када два слоја фолије пролазе кроз ваљак у исто вријеме. Страна која долази у додир с високо полираним челичним ваљком постаје сјајна, а друга остаје мат.

Што се тиче хране и коришћења у домаћинству, није важно на коју страну ћете фолију окренути.

Ипак, неки произвођачи нељепљивих алуминијумских фолија истичу да максимална ефикасност постиже када је храна постављена на мат страну и обмотана њоме, пише 24Седам.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 На ивици терена (Р)

    ' На ивици терена (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.