ATV

Пожељно је имати у дому

Ова биљка пречишћава ваздух и спречава појаву влаге у просторији

  • Извор: Блиц
  • 15.11.2023. 16:13

У већини домова влага се појављује на прозорским стаклима током зиме, али собна биљка која спрјечава кондензацију може да смањи могућност ове класичне појаве. Није захтјевна, а посао ће обавити.

Кондензација на прозорима може се претворити у буђ, али стручњаци за баштованство открили су једноставан начин за смањење ове појаве без икаквог напора.

Умјесто крпе, једноставно набавите биљку паука, или зелени љиљан.

Многи истичу да од када имају ту биљку нема влаге на прозорима.

Најбољи дио је што им не треба превише његе. Многи кажу да понекад забораве да их залију, али је ипак биљка и даље здрава.

Стручњаци за биљке у компанији “Jay Scotts” потврдили су да такозвана паук биљка може да спријечи кондензацију, а самим тим и стварање буђи. Ова биљка добро упија влагу у просторији, па је одлично имати је, нарочито зими.

За максималан ефекат држите биљку у просторијама гд‌је је кондензација најчешћа, као што су купатило, кухиња и спаваћа соба, нагласили су.

Паук биљка је препознатљива, има танке зелене листове са бијелим пругама.

Отмичар из Дубровника натјерао жртву да се дрогира

Отмичар из Дубровника натјерао жртву да се дрогира

Прилагодљива је различитим свјетлосним и температурним условима, па је не треба често залијевати.

– Осим што помажу у смањењу нивоа влажности апсорбујући влагу из зрака, одлична је у пречишћавању зрака и уклања загађивача као што су формалдехид, ксилен и угљен-моноксид – закључили су, преноси Сан.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:40 Серија: Бува (16+)

    Британска трагикомична серија из 2016. године о дјевојци са надимком "Бува" која је преживјела огромну трагедију од које се никако не опоравља.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм