Стручњаци открили како да се заштитите

Пет језивих створења која могу да вам уђу у кућу кроз тоалет

 • 28.05.2024. 21:21

Ако се питате зашто бубе и друге штеточине посјећују ваше купатило, то је због све влаге.

Међутим, када говоримо о дасци WC шоље, многи људи не успијевају да је чисте досљедно и детаљно.

Испирање није довољно, јер увијек нешто остане и то је довољан позив свим нежељеним гостима.

Портал "Bright Side" жели да знате да многе штеточине могу да уђу у кућу кроз ваш тоалет, али и да постоје начини да се то спријечи.

Змије

Змије једноставно воле хладна, влажна и тамна мјеста и зато им ваше тоалетне цијеви могу бити веома интригантне. Али, оно што их тамо тјера прије свега је канализација у којој се налазе остаци хране којом се могу хранити. Када заврше са храном у канализацији, потражиће излаз, а цијеви су најлакши и најбржи пут. Међутим, не треба да се плашите ако живите у хладном окружењу, јер ће се змије само у топлим земљама пришуњати у тоалетима.

Објављујете слике своје дјеце на интернету? Након овог видеа могли бисте то престати радити

Објављујете слике своје дјеце на интернету? Након овог видеа могли бисте то престати радити

Обично су то безопасне змије које пузе кроз цијеви, попут баштенских змија или змија са дрвећа. То је зато што су ове змије виткије од отровних и могу да прођу кроз цијеви. Иако су се неке анаконде својевремено појављивале у тоалетима људи у Јужној Америци и Аустралији.

Пацови

Попут змија, пацови су такође у сталној потрази за храном и наше цијеви могу да им буду веома привлачне. Пошто је њихова анатомија таква да су веома савитљиви, могу да пливају кроз цијеви и задржавају дах неколико минута прије него што им затреба ваздух. Дакле, није важно само да баците остатке хране у кесу за смеће, већ и да никада не пустите храну у тоалет. Ако у цијевима нема хране, пацови неће имати разлога да покушају да уђу у ваш канализациони систем. Такође би требало да држите поклопац тоалета увијек затворен и можда поставите штитник за пацове. Ово омогућава води да изађе из цијеви кад год испирате, али ништа не може да дође у супротном смјеру.

Пауци

Са пауцима ствари постају мало сложеније, јер не могу да пливају у вашим цијевима, али се могу појавити у вашем купатилу кроз други пролаз. А када уђу, вјероватно ће сједити на дасци за WC шољу. Само ће се црне удовице увући у тоалет и ткати своју мрежу с једне на другу страну. Али, то ће се десити само у спољном тоалету који нема водовод и који није повезан са канализационим системом. Тамо преживљавају они отровни пауци јер има много мува које могу да ухвате за храну. То је такође разлог зашто увијек морате темељно да проверите даску пре употребе спољног тоалета. Пауци, попут црне удовице, смеђег пустињака и паука скитнице, неће имати проблем да вас угризу.

Ако сваког дана утрљавате ову биљку на лицу, кожа ће бити препорођена

Ако сваког дана утрљавате ову биљку на лицу, кожа ће бити препорођена

Гуштери

У југозападним Сједињеним Државама, гуштери који пролазе кроз тоалетне цијеви су прилично честа појава. То је зато што ова створења воле воду и покушавају да нађу храну гдје год могу. Цврчци и други инсекти (попут мува) могу се такође наћи у водоводној инсталацији вашег тоалета ако се не одржава пристојно чистом. Гуштери који то могу постићи обично су довољно мали да могу да прођу кроз цијеви.

Опосуми

Године 2008, један човјек је био у свом купатилу у Аустралији када је видео како вода у тоалету жубори. Неколико тренутака касније појавила се беба опосума и то није био први пут да се то дешава. Другом приликом, женаје пронашла мртвог опосума у ​​свом тоалету. Ови необични гости су одлични пливачи и могу дуго да задрже дах – зато могу да се увуку у ваш тоалет.

Манекенка погинула док се фотографисала поред воза у покрету

Манекенка погинула док се фотографисала поред воза у покрету

Како спријечити и реаговати на ове појаве

Одржавајте свој тоалет чистим

Ово може звучати као сувишан савјет, али заиста морате често и темељно чистити тоалет. Средства за дезинфекцију су савршена за тај посао, а ако желите нешто јефтиније можете прибјећи бијелом винском сирћету или соди бикарбони. Такође можете набавити један од оних освјеживача који се лепе са стране тоалета и ослобађају пријатан мирис сваки пут када пустите воду, преноси Крстарица.

Одржавајте га сувим

Већина штеточина воли влагу и зато ће их привући мокри подови купатила. Дакле, важно је да се ослободите стајаће воде из лавабоа или пода након што сте се истуширали. Ако примјетите цурење у вашем водоводу, одмах позовите водоинсталатера и поправите их.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 08:00 Емисија: Аграр

  Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

 • 08:30 Емисија: АТВ јутро

  Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

 • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

  Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

 • 11:00 Ловачки савети (Р)

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

  Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.