Jednostavan trik

Šta trebate staviti na dno saksije da bi biljke bile zdrave

 • Izvor: Krstarica
 • 25.02.2023.10:31

Ako se pitate kako to da nekome baš svako cvijeće uspijeva, a vama to ne polazi za rukom, pogledajte trik koji koriste čak i profesionalni cvjećari.

Sve što vam je potrebno jeste papirni filter za kafu.

Stavite ga na dno saksije, između zemlje i odvodnih otvora za saksiju, gdje obično prolaze voda i prljavština. Kad to uradite, filter će propustiti vodu, a zadržati prljavštinu, prenosi Krstarica.

Vrlo često prljavština začepi otvore, a to sprečava prolazak viška vode, ali i protok vazduha. To može da uzrokuje propadanje korijena biljke, nakon čega ona može da ugine. Ovako će filter upiti višak vode i zadržaće vlagu, pa tako korijen neće moći da trune.

Takođe, ukoliko su vam listovi biljaka suvi, možete da probate trik sa majonezom.

Tagovi:
 • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

  Novi format. Dobro poznato lice. Oči u oči. 'Imate riječ' sa Milijanom Kos srijedom u 20 časova.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Red Rock' je irska kriminalistička serija u režiji Petera McKenna koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

 • 23:15 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.