Šminka

Trik koji običnu maskaru pretvara u luksuzni proizvod

  • Izvor: Super žena
  • 22.11.2021.22:24

Jedan trik "običnu" maskaru pretvara u luksuzni mejkap proizvod koji će "stvoriti" fantastične trepavice kakve želite.

Ponuda maskara u parfimerijama i prodavnicama kozmetike je ogromna. Ipak, mora se priznati da vrhunske maskare luskuznih brednova garantuju i odlične rezultate. A šta ako vam kažemo da postoji trik s kojim će baš svaka maskara, bez obzira na cijenu, osigurati da vaše trepavice izgledaju fantastično?

Trik je u tome da jeftinu četkicu za maskaru jednostavno zamijenite četkicom svoje omiljene skupe maskare. Ako vam to zbog higijene ne djeluje kao pametna ideja – evo rješenja i za to. Temeljno čišćenje je obavezno!

A kako da obavite čišćenje?

Dakle, ne bacajte pakovanje (mislimo na četkice) maskare koja vas je oduševila. Luksuznu četkicu koja "radi fantastičan posao" potopite u čašu mlake vode (ne vrele, da se plastika ne rastopi) i držite je u toploj vodi deset minuta.

Zatim, za temeljnu dezinfekciju u drugu posudu naspite medicinski alkohol i ostavite četkicu u njemu nekoliko minuta. Kada više ne vidite ostatke stare maskare, možete lagano istrljati četkicu i posušiti je komadom kuhinjskog papira i zatim je staviti na kuhinjski ubrus dok se potpuno ne osuši.

Ne zaboravite! Ostaci alkohola ili vode mogu da uzrokuju sušenje maskare pa prije nego što četkicu stavite u vašu novu "običnu" maskaru , provjerite da li je potpuno suva, piše "Super žena".

Tagovi: