Паприке пуњене различитим надјевима су одличан избор ако желите укусан оброк. Иако су паприке пуњене месом и рижом можда чешће на менијима, киселе паприке с кромпиром добра су опција за љетни ручак.
Рецепт смо пронашли на Јутјуб каналу "Домаћи кухар", гдје можете пронаћи низ идеја за кување.
Састојци који ће вам бити потребни су:
паприке
1,5 килограм кромпира
двије главице црвеног лука
50 грама маслаца
сол
двије кашике вегете
једна кашика туцане паприке
бијели лук
уље за премазивање паприка
Припрема:
Паприке је потребно очистити и посолити 24 сата прије како би се укиселиле. Потом је потребно проциједити остатак воде.
Кромпир огулите и скухајте. У тави испржите ситно нарезан црвени лук, а по жељи можете додати и мало бијелог лука. Када је кромпир скухан, потребно га је изгњечити. Након тога додајте 50 грама маслаца, вегету и туцану паприку. Све добро промијешајте па додајте испржени лук.
Паприке напуните смјесом од кромпира, а остатак кромпира распоредите по тепсији. Паприке премажите с мало уља. Ставите јело у претходно загријану рерну и пеците неких 25 минута на 230 степени, преноси кликс.