Једноставан трик

Уз ову методу загријавања пица ће имати препознатљиву хрскаву корицу и сочни сир

  • Извор: Кликс
  • 30.05.2025. 13:13

Ако сте се икада разочарали гњецавом масом која се накупи у микровалној пећници приликом подгријавања остатака пице, онда је овај једноставан трик за вас.

Наиме, кувар Дом Мелиер подијелио је трик уз помоћ којег ће вам пица бити једнако укусна и након подгријавања. Он истиче да је ово једини начин да корица буде хрскава, а сир и други састојци буду љепљиви и сочни.

Мелиер инзистира на кориштењу таве и шпорета умјесто тањира и микровалне пећнице.

"Узмите свој комад пиззе и узмите велику таву с поклопцем и загријте", навео је.

Он је објаснио да уобичајена метода загријавања у микровалној пећници не успијева јер пица остане жилава, а не помаже ни загријавање у рерни јер онда све постане хрскаво.

Његова метода укључује загријавање таве док не постане врућа, а затим стављање једне кришке унутра без уља или маслаца.

Након загријавања од 30 секунди до минуте и улијте малу количину воде у таву и смањите на лагану ватру. Затим ћете ставити поклопац таве и пустити да се све пари. С

Ако пицу оставите да цврчи додатне три или четири минуте, сир би требао постати дивно љепљив, дајући јој окус попут оне свјеже печене из ресторана. Овај трик није брз као микровална пећница, али је свакако најбољи начин за подгријавање пице, преноси Кликс.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 22:00 Серија: Златни дечко (12+)

    'Серија: Златни дечко (12+)

  • 23:00 Филм: (12+)

    ' Филм: (12+)

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм