Goran Bregović u permanentnoj depresiji, samo ćuti i plače

  • 08.11.2020.21:51

Goran Bregović pao je u depresiju i samo ćuti i plače, a ćerke i supruga Dženana uzalud pokušavaju da ga uteše!

"Goran je bio izuzetno vezan za mlađu sestru. Iako nisu živeli zajedno jer su Bregini roditelji bili razvedeni, pa je sestra bila s ocem u Splitu, a on kod majke u Sarajevu, on je često boravio leti kod sestre i mnogo je voleo! Zato ga je njena iznenadna smrt i te kako pogodila " objašnjava izvor Kurira i dodaje:

"Ne znam kako će prebroditi gubitak jer depresija maltene uzima maha. Dobio je da pije neke antidepresive ne bi li se malo oporavio, pa se njegovi najbliži nadaju da će mu vremenom biti lakše. Šta će, život ide dalje iako je gubitak zaista težak" zaključio je izvor Kurira.

Dajana Bregović-Marić, mlađa sestra Gorana Bregovića preminula je iznenada u 61. godini.

Obavijest o smrti Goranove sestre objavljena je u osmrtnicama u Slobodnoj Dalmaciji, a tamo piše da je tihi sprovod obavljen u krugu uže porodice.

Bregović je s Dajanom proveo mladalačke dane, jer su njegovi roditelji Franjo i Borka bili rastavljeni. Zbog toga je on povremeno živio u Sarajevu i Splitu.

Mlađa sestra živjela je u stanu koji je dobio njihov otac kada je otišao u mirovinu u kvartu Blatine. To je stan u kojem je nastala cijela posljednja ploča benda 'Bijelo Dugme'.

Goran nije često tamo navraćao zbog poslovnih obaveza, no jednom prilikom je otkrio kako je njegova porodica sentimentalno vezana za Dalmaciju.

Dajana i Goran imaju još jednog brata, Predraga, a ona je jednom svom sinu dala prezime Bregović zbog toga što njezina braća nisu imala muških potomaka.

Tagovi: