Dužan 107.000 evra

Halid Muslimović u problemima zbog ljubavnice, blokirani mu svi računi

  • 03.08.2019. 17:44

Prije nego što je brutalno pretukao svoju ljubavnicu Sonju Bašić prije godinu dana u Banjaluci, Halid Muslimović je od nje u više navrata pozajmio ukupno 107.000 evra. Sve transakcije primio je preko poznate američke banke specijalizovane za transfer novca, zbog čega su sad nastali novi problemi za njega.

Bašićeva se, naime, obratila nadležnima u ovoj instituciji i priložila brojne dokaze da je žrtva prevare i obmane Muslimovića, nakon čega su oni odlučili da mu trajno zabrane da prima i šalje pare. I ne samo to. Poštujući zakone Amerike, banka će najverovatnije morati da nadoknadi štetu Sonji, a onda će preko svojih pravnih zastupnika naplatiti novac od Halida.

"Moji advokati iz Australije su pokrenuli parnicu protiv te američke banke, preko koje sam uglavnom slala pare Halidu. Oni meni, kao oštećenoj i prevarenoj osobi, moraju da isplate sav novac. Njihova policija specijalizovana za prevare je utvrdila da sam ja ta koja je obmanuta i pare će mi biti vraćene. A ja sam im, uz more poruka, predala i prijavu od policije", tvrdi Sonja, a u prilog tome pokazuje i odgovor banke, u kom joj se izvinjavaju što je žrtva, s tvrdnjom da je pjevač taj koji je počinio prevaru.

"Halid je prijavljen 4. januara, tako da više ne smije da koristi usluge te američke kompanije, dakle, niti može da šalje, niti da prima novac. Njegovo ime je u "crvenom". Potražujem sav iznos koji je prenesen preko njihove banke i to ću i dobiti. I čim dobijem odštetu, s notarom ću sama potraživati i ostali dug. A kad dobijem pečat, podnijeću tužbu i protiv glavne banke. Tražiću i od njih odštetu. Koliko će oni od njega potraživati, mene ne interesuje, samo ću ja tražiti da se maksimalno kazni", rekla nam je Sonja, koja očigledno ne odustaje od namjere da Muslimović debelo odgovara za sve što joj je uradio.

Ona je, podsjetimo, prije nekoliko mjeseci protiv pjevača podnijela krivičnu prijavu za pokušaj ubistva, što je treći po redu sudski postupak koji se između njih dvoje vodi pred sudom u Banjaluci. Ovo, međutim, nisu jedine neprilike koje je Halid doživio jer je fizički nasrnuo na bivšu ljubavnicu. Zbog toga što se protiv njega vodi postupak za nasilje, Muslimoviću je odbijena viza za Kanadu, pa je morao da otkaže turneju za koju je uzeo novac unaprijed. Takođe, postoje saznanja da više ne može da putuje ni u Australiju i Veliku Britaniju, o čemu još nema potvrde.

Halid je u nedavnom intervjuu za jedan bh. magazin prilično hladno kazao da o suđenju neće ništa da komentariše.

"Sve je stvar suda. Kad sud donese konačnu odluku, presudu, e, onda ću ja da kažem i da progovorim o pravoj istini. Ko god je zgriješio, a posebno ako je neko nekog pogrešno optužio za nešto, treba da odgovara, pa neka budem ja prvi, ako treba", rekao je tada Halid.